Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Mirachaber

Mirachaber haber portalı ve güncel içerikler

Mirachaber

Mirachaber haber portalı ve güncel içerikler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

EğitimSağlık

Heybeliada Sanatoryumu Diyanet’e Devrediliyor mu? Cumhuriyetin Hatırası Korunmalı!

yok
By Elif Aydın
17 Mayıs 2026 1 Min Read
Heybeliada Sanatoryumu Diyanet’e Devrediliyor mu? Cumhuriyetin Hatırası Korunmalı! için yorumlar kapalı

Türkiye’nin sağlık tarihinde önemli bir yere sahip olan Heybeliada Sanatoryumu, yeniden Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilme sürecine girdi. 1924 yılında inşasına başlanan ve uzun süre sağlık hizmeti sunan bu tarihi yapı, 2020 yılında Diyanet’e tahsis edilme girişimi sonrası 2022’de mahkeme kararıyla iptal edilmişti. Ancak, 6 Mayıs 2026 tarihli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu toplantısında, yapının tekrar Diyanet’e verilmesi yönünde oy çokluğuyla karar alındı. Bu karara, Adalar Belediyesi’nin temsilcisi karşı oy kullanmış olmasına rağmen, Kültür Bakanlığı tarafından atanan daimi üyelerin desteğiyle kabul edildi.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Benan Koyuncu, sanatoryumun Türkiye’nin sağlık tarihi ve toplumsal belleğinde önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak, bu yapının kamucu sağlık anlayışının sembollerinden biri olduğunu söyledi. 2015 yılında kapatılan sanatoryumun, adanın sosyal ve kültürel dokusunun ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Koyuncu, “Adalıların başvurabileceği tam teşekküllü bir hastanenin olmadığı bu koşullarda, bu alanın sağlık dışı bir amaçla tahsis edilmesi kabul edilemez” dedi.

Dr. Koyuncu, Heybeliada Sanatoryumu’nun kapatılmasının diğer kamusal sağlık alanları için de tehlike oluşturduğunu ifade etti. Yerel yönetimlerin, sağlık ve meslek örgütlerinin bu tarihi yapının korunması için yeni bir mücadele hattı oluşturduğuna dikkat çeken Koyuncu, “Talep açıktır: Heybeliada Sanatoryumu, toplum yararına ve kamusal sağlık hizmeti kapsamında yeniden değerlendirilmelidir. Zira bu sanatoryum, yalnızca Adalar’ın değil, tüm ülkenin ortak sağlık hafızasıdır” şeklinde konuştu.

yok
Author

Elif Aydın

Follow Me
Other Articles
Previous

Beyt Şemeş’teki Roket Motoru Tesisinde Patlama: Gökyüzü Alev Alev Yandı

Next

Trump’tan İran’a Yine Sert Mesajlar

SON YAZILAR

  • Araştırmacılar, kanser hücrelerinin bağışıklıktan kaçış mekanizmasını ortaya çıkardı
  • Oyun Laptop’unda Soğutma Sistemi Rehberi
  • İşte tersine beyin göçü: Türk bilimi daha güçlü
  • Redmi 17 5G Özellikleri Ortaya Çıktı: 7500 mAh Batarya Geliyor
  • Yeni iPhone Daha Pahalı Olacak: iPhone 18 Pro için Ciddi Fiyat Artışı
  • Yayaya yol vermedi, ehliyeti aldığı gün iptal edildi
  • Bakan Tekin: Eğitimde ivme yukarı yönlü
  • ABD ve Suudi Arabistan Irak’ı vurdu: İran destekli milisler hedefte
  • 639 milyon dolarlık gişenin 140 milyon doları IMAX’ten geldi, ‘Odyssey’ büyük perde etkisi yarattı
  • Evini satmaya çalıştı: Zemin altından 120 yıllık sır çıktı

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.076)
  • Ekonomi (87)
  • Haber (402)
  • Sağlık (123)
  • Teknoloji (46)
Copyright 2026 — Mirachaber. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
adana escort
valorant cheats