Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Mirachaber

Mirachaber haber portalı ve güncel içerikler

Mirachaber

Mirachaber haber portalı ve güncel içerikler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Haber

Türkiye Sağlık-İş Başkanı Hakan Toy: “Aile ve Nüfus On Yılı, Emekçilerin Haklarını Güçlendirmek İçin Bütüncül Bir Yaklaşımla Ele Alınmalı”

yok
By Elif Aydın
5 Mayıs 2026 2 Min Read
Türkiye Sağlık-İş Başkanı Hakan Toy: “Aile ve Nüfus On Yılı, Emekçilerin Haklarını Güçlendirmek İçin Bütüncül Bir Yaklaşımla Ele Alınmalı” için yorumlar kapalı

Türkiye Sağlık-İş Sendikası Başkanı Hakan Toy, “Aile ve Nüfus On Yılı” konusunu ele alarak, emekçilerin haklarını güçlendiren bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2026-2035 döneminin “Aile ve Nüfus On Yılı” olarak ilan edilmesinin ardından, resmi gazete aracılığıyla yayımlanan genelgeye dikkat çeken Toy, bu tür geniş kapsamlı sosyal politikaların, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin çalışma koşullarında doğrudan etkisi olduğunu belirtti.

Aileyi güçlendirmeye yönelik atılan adımların, hizmet talebinin artması ve iş yükünün çoğalmasına neden olabileceğine işaret eden Toy, bu nedenle insan kaynakları planlamasının güçlendirilmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti. “Haftalık çalışma süresinin 40 saate düşürülmesi zorunludur. Daha insani çalışma saatleri, çalışanların sağlığını koruyacak ve hizmet kalitesini artıracaktır” diyen Toy, ayrıca çalışan annelerin doğum sonrası süt izinleri için düzenlemeler talep etti. Bu bağlamda, ilk 6 ay için günlük 3 saat, sonraki 6 ay için ise 1.5 saatlik süt izninin uygulanmasını istedi.

Toy, çalışanların çocukları için 24 saat hizmet verebilen, nitelikli ve ücretsiz kreş imkanlarının sağlanmasının da önemine değindi. Vardiyalı çalışan sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için kreş desteğinin temel bir ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Anayasa Mahkemesi tarafından verilen iptal kararının ardından, düzenlemenin dokuz ay sonra yürürlüğe gireceğini hatırlatan Toy, mevcut mağduriyetlerin devam etmemesi için bu düzenlemenin aceleyle hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmeden önce bu sürecin sonuçlandırılması hayati önem taşıyor” diyen Toy, çocukların okul düzenlerinin bozulmaması ve ailelerin yerleşim planlarının sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için hızlı hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası olarak emekçilerin aile yaşamını gözeten bir yaklaşımın benimsenmesinin önemine dikkat çeken Toy, “Çalışanların yaşam koşullarını iyileştirmeyen hiçbir düzenleme, hedeflenen sonuca ulaşamaz” diyerek sözlerini tamamladı. Sendika, “Aile ve Nüfus On Yılı” programının hedefleri ve emekçilerin hakları için, destek vermeye devam edeceğini duyurdu.

yok
Author

Elif Aydın

Follow Me
Other Articles
Previous

Ankara Barajlarındaki Su Rezervleri Geçen Yıla Göre Çarpıcı Bir Şekilde Arttı

Next

Turfanda Karpuz Dikimi: Zorlu Sürecin Ardındaki Emek

SON YAZILAR

  • Yeni iPhone Daha Pahalı Olacak: iPhone 18 Pro için Ciddi Fiyat Artışı
  • Yayaya yol vermedi, ehliyeti aldığı gün iptal edildi
  • Bakan Tekin: Eğitimde ivme yukarı yönlü
  • ABD ve Suudi Arabistan Irak’ı vurdu: İran destekli milisler hedefte
  • 639 milyon dolarlık gişenin 140 milyon doları IMAX’ten geldi, ‘Odyssey’ büyük perde etkisi yarattı
  • Evini satmaya çalıştı: Zemin altından 120 yıllık sır çıktı
  • Eskişehir’de parkta korkunç olay! 14 yaşındaki Ebrar elektrik akımına kapıldı
  • Irak Ticaret Bakanı: Hedefimiz Türkiye ile ticaret hacmini 30 milyar doların üzerine çıkarmak
  • Yatırım vaadiyle uluslararası düzeyde forex dolandırıcılığı! Çağrı merkezine operasyon düzenlendi: 56 gözaltı
  • Trump’ın Zelenskiy’e yönelik tutumunun olumlu yönde değiştiği iddiası

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.075)
  • Ekonomi (84)
  • Haber (402)
  • Sağlık (123)
  • Teknoloji (46)
Copyright 2026 — Mirachaber. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
adana escort
valorant cheats