Haber

Çankırı’da trafik kazasında hayatını kaybeden köy muhtarı son yolculuğuna uğurlandı

Çankırı’nın Eldivan ilçesine bağlı Hisarcıkkayı köyü Muhtarı Satılmış Karakaş, trafik kazasında ağır yaralanarak hayatını kaybetti. Karakaş’ın cenazesi hastane morguna kaldırıldı ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ve birçok vatandaş katıldı.

Haber

Muş’ta Hacı Adaylarına Seminer Verildi

Muş’un Bulanık İlçe Müftüsü Abdurahman Gündüz tarafından kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına seminer verildi. Seminerde, hacca gitmeden önce ve hac yolculuğu esnasında yapılması gerekenler, haccın mahiyeti, maddi ve manevi hazırlık boyutu anlatıldı. Hac yolculuğunun diğer yolculuklardan farklı olduğu vurgulandı. Seminerin ardından sağlık görevlileri tarafından hacı adaylarına aşıları yapıldı.

Haber

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gastronomi Söyleşileri Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Gastronomi Kültürü Eğitim Araştırma ve Tanıtma Derneği(GASTROYA), Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Seramik Müzesi iş birliği ile gerçekleştirilen Gastroya Söyleşilerinin ilki Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu katılımıyla gerçekleşti. Rektör Erenoğlu, gastronominin önemini vurgulayarak Çanakkale’nin gastronomik değerinin Türkiye için önemli bir kalkınma fırsatı olduğunu belirtti.

Haber

MHP Genel Başkanı Bahçeli: HDP bugün değilse ne zaman kapatılacaktır?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, “Anayasa mahkemesi HDP’nin kapatma davasını neden sürüncemede bırakmaktadır, HDP bugün değilse ne zaman kapatılacaktır? Onun uzantısı DEM’in Türkiye’ye kastetmesinin hesabı ne zaman sorulacaktır. Bay Zühtü’nün gitmesinin ardından AYM’nin elini tutan kalmamıştır. O halde bu iş bitmelidir, HDP ve devamı kapatılmalıdır.” dedi.

xxx