ABD’den Fagin’e Gazze Planı Ataması

abdden fagine gazze plani atamasi DMtgdwGh.jpg

ABD Büyükelçisi Fagin, Gazze’deki Ateşkes Sürecinde Önemli Bir Rol Oynamaya Hazırlanıyor

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükelçi Fagin, Gazze’de ateşkes sürecinde önemli bir rol oynamaya hazırlanıyor.

İlk Görevlendirme Yapıldı

2022’den bu yana ABD’nin Yemen Büyükelçisi olarak görev yapan Fagin, Trump’ın Gazze planının uygulanması için bu hafta açılan Sivil-Askeri Koordinasyon Merkezi’nin sivil yöneticisi olarak atandı. Karar, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun bölge ziyareti sırasında duyurulurken, Fagin’in Gazze’deki ateşkes sürecinde aktif bir rol oynaması bekleniyor.


Orta Doğu İle İlgili Çok Sayıda Görevde Bulundu

ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği ve Erbil’deki görevlerinin ardından Fagin, uzun yıllardır bakanlıkta Orta Doğu ile ilgili görevler alan kıdemli bir diplomat olarak tanınıyor. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) komutasındaki söz konusu merkezin askeri yöneticiliğini ise ABD Kara Kuvvetleri Merkez Komutanı General Patrick Frank üstleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir