Siirt’te Tiftik Keçisi Yünü ile Yeni Moda Ürünler Üretimi Başladı

Siirt’te Tiftik Keçisi Yünü İle Yeni Moda Ürünler Üretimi Başladı!

Siirt’te tekstil ve giyim alanında artık tiftik keçisi yünü kullanılacak. Siirt’in meşhur battaniyeleri, tiftik keçisinden elde edilen yünle geleneksel olarak dokunmaktadır. Bu yöntemle Siirt Olgunlaşma Enstitüsü’nde yelek, etek, çorap, yolluk, minder gibi 18 farklı ürün çeşidi şekillendirilmektedir, gelecek kuşaklara taşınmaktadır.

Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin, Siirt Battaniyesi Projesi’nin valilik koordinasyonunda GAP Bölge Kalkınma Dairesi Başkanlığı’nın desteğiyle yürütüldüğünü belirtti. Projede amacın, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını gelecek nesillere aktarmak olduğunu vurguladı.

Tekin, Siirt Tiftik Battaniyesinin önceden sadece seccade ve battaniye olarak üretildiğini açıkladı. Ancak, yeni projeleriyle bu ürünün giyim alanında da kullanılabileceğini göstermeye çalıştıklarını ifade etti.

Proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi ve Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde 2 atölye açıldığını belirten Tekin, hanımlara ve beyefendilere yönelik farklı ürünlerin tasarlandığını söyledi. Ayrıca, tekstil ürünlerinde kullanılabilecek yastık, yolluk, minder gibi ürünleri de projeye dahil ettiklerini belirtti.

Tekin ayrıca, Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğiyle bir marka olacaklarını ve patent başvurularının devam ettiğini ifade etti. Projenin destekçilerine teşekkür eden Tekin, tiftik battaniyesini ileri nesillere aktarma çabalarının devam edeceğini belirtti.

BYBIT TR’ye Üye Ol, 1.000 TL Kazan ! Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / SÜLEYMAN TAYFUR KILIÇVURAN – Ekonomi

Related Posts

Gemiler, dünyanın her köşesinde TÜRKSAT’ın gözetiminde

TÜRKSAT, denizcilikte güvenliği ve izleme kabiliyetini en üst seviyeye taşıyan Gemilerin Uzak Mesafeden Tanımlanması ve İzlenmesi (LRIT) Sistemi ile Türkiye ve dünya denizlerinin güvenliğini sağlıyor.

Bankacılık sektöründe şok gelişme: Mevduat ve kredilerde tarihi artış!

Bankacılık sektöründe yaşanan gelişmeler, yılın ikinci çeyreğine güçlü bir giriş yapıldığını gösteriyor. Mevduat ve kredi tarafında gözlenen hareketlilik, ekonomik dinamiklerin yeniden şekillendiğine işaret ediyor.

Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, 23 yılda yaklaşık 63 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı’nda yüzde 92 ilerleme sağlanırken, seyahat süresi 50 dakikaya düşecek.

Yaz sezonu yaklaşırken dolandırıcılar harekete geçti: Araç kiralarken bunlara dikkat!

Tüm Oto Kiralama ve Mobilite Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, günlük ve kısa dönem araç kiralamalarında yaşanan tüketici mağduriyetlerine dikkati çekerek, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi, gerek kiralama sürecinde gerekse sonrasında tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır” dedi.

Ankara-Sivas YHT hattı 2 Yılda 1,6 milyon yolcu taşıdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT Hattı’nın iki yılda 1 milyon 660 binden fazla yolcuya hizmet verdiğini, İstanbul-Sivas arasında başlatılan doğrudan seferlerde de 550 bini aşkın kişinin seyahat ettiğini açıkladı.

Deprem fırsatçıları iş başında! 236’sı tespit edildi

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’daki 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından fiyat artışı yapan 236 işletmenin tespit edildiğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir