Akademisyen Çiğdem Bayraktar Ör hakkında tutuklama talebi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Ör’ün sosyal medya paylaşımıyla ilgili soruşturma başlattı. Bu kapsamda harekete geçen Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, akademisyeni gözaltına aldı.

İşlemleri tamamlanmak üzere emniyete götürülen Ör’le ilgili hukuki sürecin devam ettiği bildirildi.

Ör, tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

CHP’DEN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Konuya ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Çelik, “Tele 1 programcısı ve akademisyen Çiğdem Bayraktar Ör, bir sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Ör’ ün eşiyle görüştüm, Vatan Emniyet’e götürülüyor. Avukatlarımız ve hukuk komisyonumuz ile birlikte süreci yakından takip ediyoruz. Kurulmaya çalışılan baskı düzeninin karşısında dayanışmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Related Posts

AKP’li Hulusi Akar’ın acı kaybı

Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, İzmir’de, hayatını kaybeden kayınvalidesi Türkan Samur’un (98) cenaze törenine katıldı.

Kuze kore liderini sinirlendiren kaza

Kuzey Kore’de yeni savaş gemisi, hizmete girme töreninde suya indirilirken kızağından düştü. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yaşanan kazaya çok sinirlendi.

Özgür Özel, Pendik mitinginde

Özgür Özel, Pendik mitinginde

İstanbul’da faciaya ramak kala: Yan binanın duvarı yıkıldı

İstanbul’da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın moloz kaldırma çalışmaları esnasında yan binanın duvarı zarar gördü.

CHP ve MHP arasında ‘HSK’ gerilimi!

TBMM’de gerçekleştirilen HSK seçimleri, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanvekili Hakan Yüksel’in seçilmesiyle birlikte tartışma yarattı. CHP’li Mahmut Tanal, Yüksel’in geçmişteki siyasi ilişkilerini gündeme getirirken, MHP’li İzzet Ulvi Yönter’den sert bir karşılık geldi.

Okullar, çadırlar, evler bombalandı: Gazze’de 78 ölü

İsrail ordusunun, dün sabahtan bu yana Gazze Şeridi’nde evleri ve yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı barınma merkezlerini hedef aldığı saldırılarda en az 78 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Tüm dünyanın gözü önünde saldırılarını …