Akdeniz Üniversitesi’nde İlk Çift Kol Nakli Hastası Ziyaret Edildi

Akdeniz Üniversitesi Gerçekleştirilen Çift Kol Nakli İle Topal’ı Kabul Etti

Akdeniz Üniversitesi, 15 yıl önce Türkiye’nin ilk çift kol naklini gerçekleştirdiği Cihan Topal’ı makamında ağırlayarak, bir süre görüştü.

Ziyaret sırasında duygularını dile getiren yetkili isim, “Hastanemizde gerçekleştirdiğimiz tarihi ameliyat sonrasında Topal’ın hayata tutunması bizleri son derece mutlu etmiştir. Geçmişte umutla başladığımız bu süreç, bugün kendisini çocuklarının elini tutarken ve sevdiklerine sarılırken görmek bizlere büyük bir gurur ve mutluluk vermektedir. 15 yılın her anı, hayattan zevk almanın ve yeniden bağlantı kurmanın en önemli kanıtıdır.” açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Özkan, toplumun organ bağışı konusunda duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak, “Lütfen organ bağışı yapmaktan çekinmeyin. Her bağış, yeni bir umut ve hayat hikayesinin başlangıcı olabilir.” ifadelerine yer verdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Ayşe Yıldız – Sağlık

Related Posts

Burun tıkanıklığı geçmiyorsa dikkat: Alerjik rinit mi, sinüzit mi? Uzmanı yanıtladı

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarının başlamasıyla salgın hastalıkların yerini alerjik rinitin almaya başladığını belirterek, “Alerjik rinitte burun tıkanıklığı şikâyetinin üzerine ağız solunumu nedeniyle havanın daha kuru olduğu bölgelerde, boğazda kızarıklık ve ağrı şikâyetleri de eklenir. Akıntının sinüslerden burun içine rahat boşalamadığı bu tıkanıklık uzun sürdüğünde ise, sinüslerde biriken akıntılar nedeniyle bakteriyel enfeksiyon ile birlikte sinüzitle uyumlu şikayetler göz ardı edilmemelidir” dedi.

Sağlıklı yaşamın anahtarı! Mevsim geçişleri bağırsak mikrobiyotasını nasıl etkiliyor?

Bağırsak mikrobiyotasının, mevsimsel çevre değişikliklerine ve diyet farklılıklarına duyarlı olduğunun söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, mevsim geçişinde ortaya çıkabilecek sorunları anlattı.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir