Apple’dan yapay zeka destekli pil koruması geliyor

Apple, Yeni Pil Yönetim Aracını Kullanıma Sunacak

Apple, iPhone kullanıcılarının güç tüketimini optimize etmeyi hedefleyen yeni bir pil yönetim aracını yakında kullanıma sunacak. Yeni özellik, kullanıcıların cihazlarından topladığı pil verilerini kullanarak, güç tüketim eğilimlerini analiz edecek ve belirli uygulamaların veya özelliklerin güç çekişini optimize edecek.

Google’ın 2018 yılında Android için sunduğu makine öğrenimi destekli Adaptive Battery özelliğinden esinlenen Apple, iOS 19 ile bu alanda önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Android’deki gibi detaylı bir analiz sistemi sunmayacak olmasına rağmen, Apple’ın yeni pil yönetim aracı, iPhone kullanıcılarına güç tüketimi konusunda daha fazla kontrol imkanı sağlayacak.

iOS 19 ayrıca, ekran kilidinde telefonun tamamen şarj olma süresini gösteren bir göstergeyi de içerecek. Apple’ın iddialarına göre, iPhone 17 Air için geliştirilen yapay zeka destekli pil yönetimi, şimdiye kadar üretilen en ince telefon olan bu modelde başlayacak ancak iOS 19’a sahip tüm iPhone modellerine yayılacak.

Apple’ın yeni iOS güncellemesi, sadece pil yönetiminde değil, genel olarak daha kapsamlı bir yeniden tasarım ile de gelecek. Şirket, güncellemeyi geliştiricilere Haziran ayındaki WWDC etkinliğinde tanıtacak ve Eylül ayında genel kullanıma açacak.

Related Posts

ÖTV’siz araç nasıl alınır? İşte tüm detaylar

ÖTV muafiyetli araç almak isteyenlerin kafasındaki soruları yanıtlayacak detaylar belli oldu.

Nintendo Switch 2 satışları şirket rekorunu kırdı

Sekiz yıl aradan sonra çıkan yeni Nintendo konsolu, ilk dört günlük satış rakamı ile firmanın kendi rekorunu kırdı.

ChatGPT için gelişmiş ses modu artık daha doğal

ChatGPT, özellikle doğal konuşma tarafında gelişme kaydetmeye devam ediyor.

Uzun süre aktivitede bulunmayan Samsung hesapları silinecek

Samsung tarafından yapılan resmi açıklamaya göre iki yıldır aktif bir şekilde kullanılmayan Samsung hesapları silinecek.

Okçuluk Dünya Kupası’nın 3’üncü ayağı başladı

100. Yıl Okçuluk Tesisleri’nde düzenlenen Okçuluk Dünya Kupası’nın 3. ayağı Antalya’da başladı. Türkiye’yi klasik yayda 8, makaralı yayda 7 sporcu temsil ediyor.

Kediniz kokunuzu tanıyor olabilir

Evcil kediler, sahiplerinin ve bir yabancının doğal kokusuna farklı şekilde tepki veriyor.