Araştırmacılar doğum ayımız ve sağlık arasındaki bağlantıyı açıkladı: En şanslılar ve en şanssızlar hangisi!

Sağlık falı: Bilim insanları doğum tarihimizin sağlığımızı nasıl etkilediğini keşfetti

Araştırmacılar, hamile annelerin belirli mevsim koşullarına maruz kalmasının bebeğin sağlığını etkileyen bir faktör olabileceğine inanıyor. Örneğin, sıcak aylarda hamile olan bir kadın daha fazla D vitaminine maruz kalabilirken, soğuk aylarda hamile olan bir kadın grip virüsüne maruz kalabilir.

En mantıklılarımız bile periyodik olarak burçlarla ilgileniyor ve astrologlara önümüzdeki yıl aşkta, işte ve özellikle sağlıkla ilgili her konuda ne beklemeleri gerektiğini soruyor. Peki doğduğumuz ay gerçekten sağlığımızı belirliyor mu? İşin tuhafı bilim de öyle düşünüyor. En azından Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi’nde yapılan bir araştırmanın yazarları, kişinin doğduğu ay ile yaşadığı hastalıklar arasında açık bir ilişki buldu. Araştırmanın yazarları, 1900 ile 2000 yılları arasında doğan 1,75 milyon hastanın sağlık verilerini analiz etti ve 55 hastalığa yakalanma olasılığının aslında kişinin doğduğu aya bağlı olduğunu buldu.

Elbette elde edilen veriler çok ciddiye alınmamalı ancak bunları dikkate alıp “zayıf” alanlarınıza daha fazla dikkat etmeniz mantıklı olabilir.

Ocak

Bu ay doğan kişilerin kalp sağlıklarını takip etmeleri, özellikle tansiyon, kolesterol ve kiloya dikkat etmeleri gerekiyor.

Şubat

Kışın son ayında doğanların bronşit ve kötü huylu akciğer tümörlerine yakalanma eğilimi daha yüksektir. Bu nedenle, bu kötü alışkanlığı zaten edinmişseniz sigara içmemek veya bırakmamak daha iyidir.

Mart

Ocak ayında doğan insanlar gibi Mart bebekleri de özellikle kalp hastalıkları ve dolaşım sorunlarına karşı hassastır.

Nisan

Nisan’da mı doğdun? Kalbinize iyi bakın!

Mayıs

Belki de en sağlıklı insanlar baharın son ayında doğuyor: Araştırma, hastalıklarla herhangi bir bağlantı ortaya koymadı. Şanslı insanlar!

Haziran

Zayıf noktanız solunum sisteminizdir. Haziran ayında doğanlarda astım gelişme riski daha yüksektir.

Temmuz

Başka bir şanslı insan grubu: Temmuz çocuklarında hiçbir “tescilli” hastalık keşfedilmedi.

Ağustos

Doğum gününüz yazın son ayına denk geliyorsa gözlerinize özellikle dikkat edin: özellikle göz enfeksiyonlarına yakalanma riskiyle karşı karşıyasınız.

Eylül

Sonbaharın ilk ayında doğan insanlar sağlıklarına özellikle dikkat etmelidir: Araştırmalara göre göz enfeksiyonları, solunum yolu enfeksiyonları, astım ve zihinsel sorunlara yakalanma riskleri daha yüksektir.

Ekim

Ekim ayında doğduysanız akciğerlerinize , midenize, görme yeteneğinize dikkat edin, ayrıca grip mevsiminde de dikkatli olun.

Kasım

Araştırmaya göre Kasım ayında doğan çocuklarda sıklıkla DEHB , öğrenme güçlüğü görülüyor ve ayrıca bademcik iltihabı ve bağırsak hastalıklarına karşı daha savunmasız oluyorlar.

Aralık

Bilim insanları, Aralık ayında doğum günü yaşayan kişiler arasında ciddi hastalık riski ile bir bağlantı bulamadılar ancak morluk oluşturma eğiliminin arttığını fark ettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx