Borsa günün ilk yarısında yükseldi (23 Mayıs 2025)

BIST 100 Endeksi Artış Eğiliminde

Borsa İstanbul’un öncü endeksi BIST 100, günün ilk yarısında yukarı yönlü bir seyir izledi ve saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 17,12 puan yükselerek yüzde 0,18 artışla 9.492,33 puana çıktı.

Bugün toplam işlem hacmi 34,9 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,8 ve holding endeksi yüzde 0,33 değer kazandı.

Sektör bazında incelendiğinde en çok kazanan sektör yüzde 2,99 ile inşaat sektörü olurken, en çok kaybeden sektör yüzde 3,87 ile spor sektörü olarak belirlendi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın vergi indirimi ve ticaret politikalarının ülkedeki ekonomik durumu belirsiz hale getirmesi, küresel piyasaların yön bulmasını zorlaştırıyor.

Uzmanlar, günün ilerleyen saatlerinde yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri ile yurt dışında ABD’de yeni konut satışlarının takip edileceğini belirtirken, BIST 100 endeksinin teknik olarak 9.600 ve 9.700 puan seviyelerinin direnç, 9.400 ve 9.300 seviyelerinin ise destek olarak takip edilmesi gerektiğini vurguladılar.

Related Posts

Devlet desteğiyle işini geliştirdi! Depremzede kadın ihracat ve istihdam hedefini büyüttü

Devlet desteğiyle işini geliştiren Adıyamanlı depremzede kadın girişimci, Erzurum’da ürettiği tekstil ürünlerini Asya, Ortadoğu ve Kafkasya’ya ihraç ediyor.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı

Diplomalı gençler iş kuyruğunda

İşkur istatistikleri AKP iktidarında işsizliğin boyutunu gözler önüne serdi. İşsizlik ödeneğine başvuruların büyük çoğunluğunu 25-29 yaş arası gençler oluşturdu.

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

En güvenilir arabalar açıklandı: Tesla ve Volvo’yu rakip tanımadı, zirveye yerleşti

Güvenlik denince akla ilk gelen markalardan Volvo, bu kez zirvede değil. ABD’de sigorta şirketlerinin desteklediği bağımsız kuruluş IIHS’in yaptığı araştırma, Volvo’dan daha güvenli bir otomobil markasını ortaya koydu. İşte 2025’in en güvenli …

Bakan Kacır’dan ‘Grok’ programına başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması “Grok” programıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Yapay zekanın beslendiği veri setleri ve çalışma prensibini oluşturan algoritmalar belirsiz oldukça, insanlık bu tip sorunları çok daha fazla görecek. Bu, sadece Türkiye ile ilgili bir mesele de değil, bütün dünyada konuşulan, tartışılan bir mesele. Ümit ediyorum ki küresel düzeyde bir uzlaşma sağlanır.” dedi.