Büyükşehir destekliyor, üretici kazanıyor

Büyükşehir Belediyesi Destekleriyle Tarım Üreticilerine Güç Veriyor

Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma verdiği destekler artarak devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir, Trabzon hurması, ceviz, erik, elma, ayva, armut, çilek, kivi, üzüm gibi meyve yetiştiriciliği yapan üreticilere yüzde 50 hibeli 15-15-15 kompoze gübre desteği sağlayacak.

Destek Paketi Yeniden Yürürlükte

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi desteklemek ve üreticilerin maliyetlerini düşürmek için meyve yetiştiricilerine yönelik destek paketini bu yıl da devam ettiriyor. Büyükşehir, üreticilere yüzde 50 hibeli 15-15-15 kompoze gübre desteği sunacak. Destekten faydalanmak isteyen üreticilerin talepleri alınmaya başlandı.

Tarımın Gücü Büyükşehir’den

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, projelerle üreticilerin gelir seviyelerini artırmayı ve tarımsal kalkınmayı teşvik etmeyi amaçlıyor. Büyükşehir; mazot, gübre, meyve fidanı, arı yemi, yem bitkisi tohumu, topraksız tarım, ekipman sağlama ve modern sera kurulumu gibi birçok alanda desteklerle üreticilerin yanında yer alıyor.

Üreticilerin Yükü Hafifliyor

Sebze üreticilerine gübre, hayvan yetiştiricilerine yem bitkisi tohumu ve gübre desteği veren Büyükşehir, meyve yetiştiricileri için de gübre desteği sağlıyor. Kocaeli genelinde yürütülen proje kapsamında Trabzon hurması, ceviz, erik, elma, ayva, armut, çilek, kivi ve üzüm gibi meyve yetiştiricilerine yüzde 50 hibeli 15-15-15 kompoze gübre desteği sunuyor. Büyükşehir’in tarıma verdiği destek, yerel üreticilerin mali yükünü hafifletiyor ve verimli tarımsal üretimi artırıyor.

Müracaatlar Başladı

Destekten faydalanmak isteyen çiftçilerin, 2025 yılı güncel Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgeleriyle belirlenen tarihlerde başvuru merkezlerine mesai saatleri içinde müracaat etmeleri gerekiyor. Gübre miktarı, üreticilerin ÇKS belgelerinde belirtilen meyve bahçelerinin alanlarına göre verilecek.

Başvuru Merkezleri Bilgisi

Gübre desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerin talepleri alınmaya başlandı. İzmit, Derince, Körfez, Başiskele, Kartepe ve Gölcük ilçelerindeki çiftçiler, 8-11 Nisan tarihlerinde Büyükşehir Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Hizmet Binası’nda, diğer ilçelerdeki üreticiler ise belirtilen tarihlerde başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Piyasalarda gözler Fed’e çevrildi

Küresel piyasalar, ABD ile Çin’in ticaret görüşmeleri hazırlığının iyimserliğini yaşarken, gözler ABD Merkez Bankası’nın (Fed) alacağı para politikası kararlarına ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasına çevrildi.

Enflasyon emekçiden 176.6 milyar çaldı

İktidarın yanlış ekonomi politikaları ile büyüyen enflasyon işçinin emeğini çürütmeye devam ediyor.

Maliyeciler yol devriyesinde: 127 günde 85 bin denetim

Maliye, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), haller ve şehir giriş-çıkışlarında 85 bin denetim yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önceki gün katıldığı bir programda kazanıp da vergi vermeyen herkesin radarlarında olduğunu duyurmuş, “Şu saatte …

Türk Lirası son 6 ayın en düşük seviyesinde! İşte gerilemenin sebebi…

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bazlı Reel Efektif Döviz Kuru (REK) endeksi, nisan ayında bir önceki aya göre 1,55 puan azalarak 72,12 olarak gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Yurt İçi Üretici …

Uber, Trendyol GO’yu satın aldı!

Trendyol Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre şirket Uber Technologies Inc. ile Trendyol GO’nun çoğunluk hisselerinin devri için anlaşmaya vardı. Devir sürecinin resmi kurumların onayının ardından önümüzdeki aylarda tamamlanması bekleniyor.

Türkiye’de gram altın fiyatı nasıl belirleniyor?

Altın fiyatları günden güne değişiyor ve rekor tazeliyor. Peki bu değişimin arkasında ne yatıyor? Küresel piyasalarda ve Türkiye’de altının değeri nasıl hesaplanıyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir