Erzincan’da Yayla Muzunun Fiyatı 100 ila 300 TL Arasında

Erzincan’da Yayla Muzunun Destesi 100 ila 300 TL Arasında Satılıyor

Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek rakımlı yaylalarında yetişen ve halk arasında ışgın veya uçkun olarak bilinen yayla muzu, Erzincan‘da satışa sunuldu.

Sıcaklıkların yükselmesiyle 1000 – 3000 metre rakımda doğal olarak yetişen yayla muzu, Erzincan‘da 100 ila 300 TL arasında alıcı buluyor. Erzincan merkezine getirilen uçkunlar, seyyar satıcılar tarafından vatandaşlara sunulurken, yoğun ilgi görüyor.

Atlanta Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalarda kanser hastalığının yeni bir ilacı olarak değerlendirilen ışkının ünü, Amerika’da bile duyulmuş durumda. Yöre halkı tarafından kanser başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ışkın otunun boyu 40 ila 150 santim arasında değişkenlik gösteriyor.

Yüksek miktarda C vitamini içeren ışkın, ayrıca A, B1, B2, E ve K vitaminleri açısından zengindir ve taze olarak tüketildiğinde mide bulantısı ve hazımsızlığa iyi gelir. Grip ve ateşli hastalıklara karşı da tedavi edici etkisi olduğuna inanılır.

“Tedavi Amacıyla Kullanılmaya Başlandı”

Yaklaşık 15-20 yıldır yüksek dağlardan ışkın toplayarak satış yapan seyyar satıcı İsa Kurt, şu anda destesini 100 ila 300 TL arasında satışa sunduklarını belirtiyor. Son zamanlarda yapılan araştırmalar, ışkının kanser ve diğer hastalıklara iyi geldiğini ortaya koyduğunda talebin arttığını vurguluyor. İsa Kurt, müşterilerin batı illerine götürmek için ışkın aldıklarını, bazılarının ise tedavi amaçlı kullandığını ifade ediyor. Havaların ısınmasıyla birlikte daha fazla ürün getireceklerini ve özellikle ışkın köküne olan talebin arttığını belirtiyor. Fiyatın zamanla daha uygun hale geleceğini de ekliyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / AHMET AKBUĞA – Yerel

Related Posts

Sabah dışarı çıkarken iki kez düşünün! Hapşırmakla başlayıp astıma dönüşebiliyor

Bahar aylarının gelişiyle birlikte doğa uyanırken alerjik bünyeye sahip milyonlarca kişi için zorlu bir dönem başlıyor. Özellikle ilkbahar ve sonbaharda ortaya çıkan polen alerjisinin; burun akıntısı, göz kaşıntısı, hapşırma krizleri ve nefes darlığı gibi belirtilerle yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürebileceğini söyleyen Dr. Levent Safalı, polen alerjisine karşı alınabilecek önlemleri ve tedavi seçeneklerini anlattı.

Her 6 çiftten biri bu sorunu yaşıyor: Uzmanından ‘erkek faktörü’ uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Ataman Yıldırım, kısırlığın yalnızca kadın kaynaklı olmadığını vurgulayarak, infertilite vakalarının yüzde 40’ında erkek faktörünün etkili olduğunu belirtti.

Sağ üst karın ağrısını asla hafife almayın

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Veysel Ersan, karnın sağ üst tarafındaki ağrının ciddiye alınması gerektiğini, sürekli hazımsızlık, şişkinlik ya da sarılık gibi belirtilerin ciddi karaciğer veya safra kesesi hastalıklarının ilk sinyalleri olabileceğini belitti.

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Burun tıkanıklığı geçmiyorsa dikkat: Alerjik rinit mi, sinüzit mi? Uzmanı yanıtladı

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarının başlamasıyla salgın hastalıkların yerini alerjik rinitin almaya başladığını belirterek, “Alerjik rinitte burun tıkanıklığı şikâyetinin üzerine ağız solunumu nedeniyle havanın daha kuru olduğu bölgelerde, boğazda kızarıklık ve ağrı şikâyetleri de eklenir. Akıntının sinüslerden burun içine rahat boşalamadığı bu tıkanıklık uzun sürdüğünde ise, sinüslerde biriken akıntılar nedeniyle bakteriyel enfeksiyon ile birlikte sinüzitle uyumlu şikayetler göz ardı edilmemelidir” dedi.

Sağlıklı yaşamın anahtarı! Mevsim geçişleri bağırsak mikrobiyotasını nasıl etkiliyor?

Bağırsak mikrobiyotasının, mevsimsel çevre değişikliklerine ve diyet farklılıklarına duyarlı olduğunun söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, mevsim geçişinde ortaya çıkabilecek sorunları anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir