Güney Kore’ye korkutan mesaj: Bombalar patlatılacak

Güney Kore’deki Uçak Kazasından Sonra Japonya’dan Tehdit E-postası Geldi

Güney Kore Adalet Bakanlığı yetkilisine göre, 29 Aralık’ta meydana gelen uçak kazasının ardından Japonya’dan avukat olduğu belirtilen bir kişiden e-posta aldılar. Polis yetkilileri, e-postada Jeju Air uçağındaki 179 kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza ile ilgili sorumluluk üstlenen ifadelerin yer aldığını ve Güney Kore’deki bazı bölgelerde “güçlü bombaların patlatılacağına dair” tehditlerin bulunduğunu açıkladılar.

Yetkililer, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını ve “Interpol aracılığıyla Japon polisiyle işbirliği yapıp, diplomatik kanallar aracılığıyla uluslararası cezai yargılamada işbirliği yapmayı planladıklarını” belirttiler.

Kaza, Bangkok-Muan rotasında seyreden Boeing 737-800 model “Jeju Air 7C2216” sefer sayılı uçağın Güney Kore’nin Muan şehrine zorunlu iniş yapmak isterken pistten çıkıp duvara çarpması sonucu meydana geldi. Toplam 179 kişiden oluşan mürettebat ve yolcuların tamamı yaşamını yitirdi.

Yetkililer, kazanın uçağın iniş takımlarındaki teknik arıza nedeniyle yaşandığını ve ilk iniş denemesinde takımların açılmaması üzerine ikinci iniş denemesinde kaza meydana geldiğini açıkladılar. Güney Kore’de havacılık tarihindeki en ölümcül kaza olarak kayıtlara geçen olayın ardından ülke genelinde 7 günlük yas ilan edildi.

Related Posts

AKP’li Hulusi Akar’ın acı kaybı

Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, İzmir’de, hayatını kaybeden kayınvalidesi Türkan Samur’un (98) cenaze törenine katıldı.

Kuze kore liderini sinirlendiren kaza

Kuzey Kore’de yeni savaş gemisi, hizmete girme töreninde suya indirilirken kızağından düştü. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yaşanan kazaya çok sinirlendi.

Özgür Özel, Pendik mitinginde

Özgür Özel, Pendik mitinginde

İstanbul’da faciaya ramak kala: Yan binanın duvarı yıkıldı

İstanbul’da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın moloz kaldırma çalışmaları esnasında yan binanın duvarı zarar gördü.

CHP ve MHP arasında ‘HSK’ gerilimi!

TBMM’de gerçekleştirilen HSK seçimleri, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanvekili Hakan Yüksel’in seçilmesiyle birlikte tartışma yarattı. CHP’li Mahmut Tanal, Yüksel’in geçmişteki siyasi ilişkilerini gündeme getirirken, MHP’li İzzet Ulvi Yönter’den sert bir karşılık geldi.

Okullar, çadırlar, evler bombalandı: Gazze’de 78 ölü

İsrail ordusunun, dün sabahtan bu yana Gazze Şeridi’nde evleri ve yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı barınma merkezlerini hedef aldığı saldırılarda en az 78 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Tüm dünyanın gözü önünde saldırılarını …