Hava aracı ve parçalarının sertifikasyonuna ilişkin usul ve esaslar belirlendi

SHGM, Hava Aracı Sertifikasyonu Yönetmeliği Yayımladı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), “Hava Aracı ve İlgili Ürün, Parça ve Cihazın Uçuşa Elverişlilik ve Çevresel Sertifikasyonu Yönetmeliği”ni Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe soktu.

Yönetmelik, sivil hava araçları için uçuşa elverişlilik ve çevresel sertifikasyon süreçlerini düzenlerken, tasarım verisi onaylanacak hava araçları ve ilgili ürünler, parçalar, cihazlar için yetkilendirme ve denetleme süreçlerini belirliyor.

Yeni yönetmeliğe göre, her ürün tipi için Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’nın belirlediği uçuşa elverişlilik standartlarına uyumlu şekilde tip sertifikası ve operasyonel uygunluk verisi SHGM tarafından onaylanacak. Hava aracı uçuşa elverişlilik sertifikası olmadan kullanılamayacak.

SHGM, yönetmelik kapsamında belirlenen organizasyonları inceleyecek ve değerlendirecek. Teknik düzenlemelere uygun olmayan organizasyonlara ve personellere yasal işlem yapılacak. Uçuş emniyetini ciddi şekilde etkileyen durumlarda ilgili onaylar 21 iş günü içinde iptal edilecek.

Ayrıca, daha önce yürürlükte olan “Hava Aracı ve İlgili Ürün, Parça ve Cihazın Uçuşa Elverişlilik ve Çevresel Sertifikasyonu Yönetmeliği (SHY-21)” ise 20 Ağustos 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlükten kaldırıldı.

Related Posts

Binlerce kişi işsiz kalacak! Teknoloji devi küçülüyor

Dünyanın önde gelen elektronik üreticisi Panasonic Holdings istihdam stratejisinde değişikliğe gidiyor. Osaka merkezli şirket istihdam küçülmesine gideceğini belirten bir açıklama yaptı. Şirket açıklamasında yurt içinde 5 bin, denizaşırı yerlerde de …

Trump görüşme öncesi Çin’e ayar verdi

ABD-Çin görüşmeleri öncesinde Trump’tan Çin’e yanıt geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e yönelik yüzde 80’lik tarifenin doğru göründüğünü belirtti.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Borsada takas süresi düzenlemesi piyasayı nasıl etkiler?

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ekeke, Borsada takas tarihinin T+1 (işlem gününü takip eden 1. iş günü) olarak revize edilmesi halinde işlem hacimlerinde artışların izlenebileceğini söyledi.

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir