MEB’den özel okullara ücret uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Okullardan Ek Ücret Taleplerine Sınırlama Getirdi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, özel okulların “diğer ücretler” veya “genel gider” adı altında ek ücret talep etmelerine izin verilmeyeceği belirtildi. Bakanlık, 2025-2026 eğitim öğretim yılı için öğrenci kayıtlarını yapan bazı özel okulların velilerden ‘genel gider’ veya ‘diğer ücret’ adı altında ek ücret talep ettiklerine dair şikayetler üzerine, ‘Özel Öğretim Kurumları Kanunu’ ve ‘Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yer alan ilgili hükümlere işaret etti.

Mezkurat mevzuat kapsamında, her okulun sunduğu hizmetlerin farklı olabileceğine dikkat çekilen açıklamada, ‘benzeri hizmetler’ ifadesinin gereklilikleri vurgulandı. Bakanlık, bazı özel okulların bu başlığı amacına uygun olarak kullanmadıklarına dair şikayetlerin değerlendirildiğini aktardı.

‘Benzeri hizmetler’ kavramının, önceki hizmetlerin benzerini ifade eden ve somut bir hizmeti ima eden bir terim olduğu belirtilen açıklamada, bu çerçevede “Öğrencinin tam olarak alacağı hizmetin belli olmadığı veya okulun işletme giderleri içinde kalan ve eğitim-öğretime müteallik olmayan veya ilerde çıkacağı tahmin edilen harcamalar için ‘genel gider’, ‘diğer ücretler’ adı altında ücret alınmasının mevzuata uygun olmadığı, bu tür uygulamaların Kanun ve Yönetmelik’te belirtildiği şekilde sınırlamaları aşmaya dönük olduğu” uyarısında bulunuldu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, okulların belirli bir hizmetin karşılığı olmayan herhangi bir ücret talep edemeyeceği, ‘genel gider’ ve ‘diğer ücretler’ adı altında ek ücret alamayacağı, aksi takdirde mevzuatta müeyyidelerin bulunduğu ifade edildi.

Related Posts

Otomobil, araca çarparak takla attı: 1’i çocuk 4 yaralı

Aydın’ın Efeler ilçesinde kırmızı ışıkta bekleyen otomobile arkadan çarpıp, takla atan otomobildeki 1’i çocuk 4 kişi yaralandı.

İran: ABD’nin uluslararası hukuka aykırı saldırısına uğrayan nükleer tesislerde sızıntı yok

İran: ABD’nin uluslararası hukuka aykırı saldırısına uğrayan nükleer tesislerde sızıntı yok

ABD’nın İran’ın nükleer tesislerini vurduğunu duyuran Trump: Bu ABD, İsrail ve dünya için tarihi bir andır, şimdi barış zamanı!

ABD’nın İran’ın nükleer tesislerini vurduğunu duyuran Trump: Bu ABD, İsrail ve dünya için tarihi bir andır, şimdi barış zamanı!

Aydın’ın denize giren 2 kişi boğuldu

Aydın’da serinlemek için denize denize giren 2 kişi boğuldu.

Ortadoğu’da tüyleri diken diken eden iddia: ABD bombardıman uçakları bu gece İran’ı vuracak

ABD medyasındaki haberlerde, ABD Hava Kuvvetleri’nin gizli bombardıman filosuna ait B-2 uçaklarının Pasifik Okyanusu’ndaki Guam Adası’nda bulunan ABD üssüne doğru hareket halinde olduğu daha sonra da Diego Garcia Adası’na transfer edileceği iddia …

Brezilya’da sıcak hava balonu faciası: En az 8 kişi hayatını kaybetti

Brezilya’nın Santa Catarina eyaletinde havalanan sıcak hava balonu gökyüzünde alev aldı, ardından yere çakıldı. Kazada en az sekiz kişi yaşamını yitirdi, iki kişi kurtarıldı. Balonda toplam 22 kişinin bulunduğu bildirildi.