“Mekanik ağrıların tedavisinde doğru teşhis büyük önem taşıyor”

Ağrı Tedavisinde Yenilikçi Yaklaşımlar ve Önemli Uyarılar

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Özkoçak, ağrı tedavisinde yeni yöntemlerin ve yanlış uygulamaların potansiyel tehlikelerini vurguluyor. Dr. Özkoçak, “Ağrı, günlük yaşamı olumsuz etkileyen en yaygın sağlık sorunlarından biridir. Nöropatik ya da mekanik kökenli ağrılar modern tıp teknikleriyle kontrol altına alınabilir. Özellikle mekanik ağrıların doğru teşhisi tedavi sürecinde kritik bir öneme sahiptir” diyor.

Detaylı bir muayenenin gerekliliğine değinen Dr. Özkoçak, tedavide kullanılan ileri teknoloji cihazlar hakkında bilgi veriyor: “Tedavilerde yüksek yoğunluklu robotik lazer tedavileri, elektromanyetik ve modern elektroterapi cihazları gibi son teknoloji ürünler yoğun olarak kullanılmaktadır. Bu cihazlar geleneksel egzersizlerle birleştirildiğinde daha etkili sonuçlar elde edilir.”

“Ağrıyla Birlikte Kaynağını Ele Almak Önemli”

Tedaviye yanıt alamayan durumlarda alternatif yöntemlere başvurmanın gerekliliğini vurgulayan Dr. Özkoçak, “Bu yöntemler arasında ağrı mezoterapisi, nöralterapi, eklem tedavisi için kullanılan eksozom, kök hücre, PRP enjeksiyonları gibi uygulamalar yer almaktadır” diyor.

Ağrı tedavisinde bütüncül bir yaklaşımın önemine dikkat çeken Dr. Özkoçak, “Ağrı semptomunu değil, kaynağıyla birlikte ele almak gereklidir. Doğru teşhis ve tedavi yöntemleriyle herkes ağrısız bir yaşamı hak eder” sözleriyle konuşmasını noktalıyor. (DHA)

Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – 22 ay sonra gelen faiz indirimi gazetelerde böyle yankılandı: Piyasalar rahatladı

TIKLAYIN – 2024 yılı Cumhurbaşkanı Erdoğan için nasıl geçti?

TIKLAYIN – Fatih Terim transferi “Merhaba İmparator” diye duyuruldu

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Asgari ücreti unutun, Kudüs’ün fethi yakın!

TIKLAYIN – Kamu vakfında naylon fatura skandalı; Aile Bakanı’nın eşi ve MHP’li Semih Yalçın’ın oğlu istifa ettirildi iddiası!

TIKLAYIN – Anket şirketleri yöneticileri yanıtladı: CHP neden oy kaybediyor?

TIKLAYIN – Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı, ocakta sigara fiyatlarına gelecek zam tahminini açıkladı

Related Posts

İlk naklin üzerinden 33 yıl geçti

33 yıl önce dünyada ilk kez aynı canlı donörden kısmi karaciğer ve böbrek nakli gerçekleştirildi.

Uzmanından çocuklara ve gençlere uyarı: Teknolojik cihazların yoğun kullanımı “tekno boyun” problemine yol açıyor

Uzmanından çocuklara ve gençlere uyarı: Teknolojik cihazların yoğun kullanımı “tekno boyun” problemine yol açıyor

Sabah dışarı çıkarken iki kez düşünün! Hapşırmakla başlayıp astıma dönüşebiliyor

Bahar aylarının gelişiyle birlikte doğa uyanırken alerjik bünyeye sahip milyonlarca kişi için zorlu bir dönem başlıyor. Özellikle ilkbahar ve sonbaharda ortaya çıkan polen alerjisinin; burun akıntısı, göz kaşıntısı, hapşırma krizleri ve nefes darlığı gibi belirtilerle yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürebileceğini söyleyen Dr. Levent Safalı, polen alerjisine karşı alınabilecek önlemleri ve tedavi seçeneklerini anlattı.

Her 6 çiftten biri bu sorunu yaşıyor: Uzmanından ‘erkek faktörü’ uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Ataman Yıldırım, kısırlığın yalnızca kadın kaynaklı olmadığını vurgulayarak, infertilite vakalarının yüzde 40’ında erkek faktörünün etkili olduğunu belirtti.

Sağ üst karın ağrısını asla hafife almayın

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Veysel Ersan, karnın sağ üst tarafındaki ağrının ciddiye alınması gerektiğini, sürekli hazımsızlık, şişkinlik ya da sarılık gibi belirtilerin ciddi karaciğer veya safra kesesi hastalıklarının ilk sinyalleri olabileceğini belitti.

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”