Öğrencilerden BAÇEM’de bitkilerin dünyasına yolculuk

BALIKESİR (İGFA) – Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM), Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA) işbirliğiyle gerçekleştirilen “Doğadan Çocuklara” projesi kapsamında Burhaniye Faruk Kızıklı İlkokulu 4.Sınıf öğrencilerini konuk etti.

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban liderliğindeki Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Gastronomi Bölümü 3.sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan projede, ilkokul öğrencileri, BAÇEM’de tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili bilgi edindiler. Tıbbi ve aromatik bitkilerin gastronomi alanında da sıkça kullanıldığı vurgulanırken, öğrenciler BAÇEM’de bitkileri yakından inceleme fırsatı buldular.

Uygulamalı Gözlem ve İnceleme

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı BAÇEM’de, öğrenciler tıbbi ve aromatik bitkilerin ilaç endüstrisinde, kozmetik ürünlerde, parfümlerde ve esanslarda nasıl kullanıldığını öğrendiler. Öğrencilere bitkilerin şifalı, rahatlatıcı çaylar ve baharatlar olarak da kullanım alanları hakkında bilgi verildi. BAÇEM personeli Elif Budak, öğrencilere bitkilerin yetişme koşullarını ve kullanım alanlarını açıkladı. Öğrenciler, tıbbi ve aromatik bitkileri yerinde inceleyerek gözlemledikten sonra teknik gezi sonunda biberiye fidelerini toprağa diktiler.

Related Posts

PKK’nin beklenen açıklaması için ‘saat’ iddiası: Canlı yayında Anneler Günü’nü işaret etti!

Terör örgütü PKK’nin, “fesih kongresini” topladığını duyurmasının ardından, gözler Kandil’den gelecek “fesih ve silah bırakma” açıklamasına çevrildi. Gazeteci Çetiner Çetin, PKK’nin o açıklaması için canlı yayında saat verdi.

İstanbul’un barajları yaza hazır mı? Su seviyesi yeniden geriledi

İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 80’in altına düştü. İSKİ verilerine göre kente su sağlayan barajlarda şu an 693 milyon metreküp su bulunuyor. Yaz ayları yaklaşırken su tüketimi artmaya devam edecek.

Elini makineye kaptıran işçi yaralandı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir tekstil fabrikasında çalışan Leyla P., dokuma makinesinin silindirine sol elinin sıkışması sonucu yaralandı.

Hindistan Savunma Bakanlığı: Pakistan sınırına yakın 26 noktada İHA ve SİHA’lar tespit ettik

Hindistan Savunma Bakanlığı: Pakistan sınırına yakın 26 noktada İHA ve SİHA’lar tespit ettik

IMF, Pakistan’a 1 milyar dolarlık kaynağın önünü açtı

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulu, Pakistan için yaklaşık 7 milyar dolarlık kredi programının ilk incelemesini tamamlarken, ülkenin yaklaşık 1 milyar dolarlık kaynağa erişimine izin verdi. IMF’den yapılan açıklamada, Pakistan’ın …

İsrail basını, Trump yönetiminin Hamas ile ateşkes için Netanyahu’ya baskı yaptığını öne sürdü

Tel Aviv merkezli Haaretz gazetesi, ABD yönetiminin İsrail yönetimine Gazze’de ateşkes için baskı yaptığını iddia etti. Gazete, ismini açıklamadığı bir kaynağa dayanarak, Başkan Trump’ın Mayıs ayında planlanan Orta Doğu ziyareti öncesinde Hamas’la ateşkes anlaşması sağlanması için diplomatik girişimlerin yoğunlaştığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir