Okul servisinde unutulan Alperen Sakin’in ölümünde bir sanık yeniden hakim karşısında

 İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi’ndeki duruşmaya, küçük Alperen’in annesi Buket ve babası Serkan Sakin ve taraf avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan okul müdürü sanık Bekir Gül, duruşmaya gelmedi.

Bozma ilamına karşı söz verilen Alperen Sakin’in anne ve babası, kararın yerinde olduğunu ifade etti.

Ailenin avukatı Şenol Diş de sanık Gül’ün, denetimleri yerine getirmediğini, yönetmeliklere aykırı hareket ettiğini savundu.

Mahkeme heyeti başkanı, tutuksuz sanığın bir sonraki celseye katılmasına karar verip duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İzmir’in Çiğli ilçesinde 15 Ağustos 2017’de anaokuluna gitmek için sabah saatlerinde evinden alınan ancak unutulduğu okul servis minibüsünde baygın bulunan 3 yaşındaki Alperen Sakin hayatını kaybetmişti.

Olaya ilişkin hukuki süreç sonunda servis şoförü, anaokulu sahibi, servis hostesi, öğretmenler ve okul müdürünün yanı sıra ilçe milli eğitim müdürü ve 2 şube müdürüne de çeşitli sürelerde hapis cezaları verilmişti.

İzmir 5. İdare Mahkemesi, ailenin maddi ve manevi tazminat talebiyle açtığı davada aileye 662 bin 491 lira maddi ve manevi tazminat ödenmesine hükmetmiş, çocuğun 33 aylıkken okula kayıtsız kabul edilmesine göz yumdukları gerekçesiyle aileyi de yüzde 50 kusurlu olarak göstermişti.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi ise 4 sanığa verilen 2 yıl 6 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarını onamış, okul müdürüne verilen 3 yıl 20 gün hapis cezasının ise eksik olduğu gerekçesiyle bu sanık yönünden kararın bozulmasını kararlaştırmıştı.

Related Posts

Şara ve Aliyev görüştü: Azerbaycan Türkiye üzerinden Suriye’ye ihraç edecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, çalışama ziyareti için Bakü’ye gelen Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü. Görüşmede Azerbaycan gazının Türkiye üzerinden Suriye’ye ihraç edilmesine yönelik projenin yakın zamanda hayata geçirileceği bildirildi.

Grok kaldığı yerden devam etti: Önce özür sonra hakaret

Sosyal medya platformu X’in sahibi olan Elon Musk’ın yapay zeka şirketi xAI, sohbet robotu Grok’un krize neden olan cevaplarına ilişkin özür mesajı yayınladı. Şirket, Grok’un davranışlarına ilişkin “birçok kişinin yaşadığı korkunç davranış için derinden özür dileriz” açıklaması yaptı. Şirket, Grok’un güncellendiğini belirtti ancak sohbet robotunun X platformunda hakaret içeren cevaplar vermeye devam ettiği görüldü.

Musk’tan Grok’a siyasi ayar geldi

Elon Musk’ın yeni yapay zekâ modeli Grok 4, siyasi sorulara yanıt verirken doğrudan Musk’ın X’teki görüşlerini kaynak alıyor. Model, kullanıcıdan bahsedilmese bile önce Musk ne demiş diye arama yapıyor.

Gazze’de yaşam alanı Guantanamo kadar

Gazze’de 2,1 milyona gerileyen nüfus, İsrail saldırıları ve tehcir yüzünden, 55 km2 oluşan yüzde 15’lik bir alana sıkıştı. Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, Gazze’de bir Filistinlinin günlük kullanabildiği alanın 24 metrekareyle sınırlı olduğunu raporladı. Bu rakam Guantanamo Hapishanesi’ndeki tek kişilik hücrelerden daha küçük bir alan.

Ankara’da TIR ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 1 ağır yaralı

Ankara’da TIR ile motosiklet çarpışması sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi ağır yaralandı.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama İtalya Başbakanı Meloni’yi görünce yine diz çöktü

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, “Ukrayna İyileşme Konferansı” kapsamında ziyaret ettiği Roma’da, İtalya Başbakanı’nı ikinci kez diz çökerek selamladı. Rama’nın bu hareketi dünya kamuoyunda geniş yer bulurken, o anlarda İtalya Liderinin memnuniyetsizliği dikkatlerden kaçmadı.