Sıcaklık çakılıyor! Sarı kodlu uyarı…Şiddetli geliyor

Meteoroloji, yeni hava durumu haritası yayımladı ve vatandaşlara uyarıda bulundu. Sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı ve tedbir alınması gerektiği belirtildi. İşte detaylar…

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı, İç Ege’nin doğusu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ve İskenderun Körfezi, İç Anadolu’nun batı ve güneyi, (Samsun hariç) Batı ve Orta Karadeniz kıyı illeri ve Bolu ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trakya’nın kuzeyi, İç Ege’nin doğusu, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km) eseceği tahmin ediliyor.

14 İL İÇİN SARI KODLU UYARI YAPILDI

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Trakya’nın kuzeyi, İç Ege’nin doğusu, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun batısında görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 22°C, 31°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 25°C, 32°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Avrupa yakası yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 22°C, 30°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ 23°C, 33°C
Parçalı bulutlu

EGE

Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) Uşak, Kütahya, Denizli, Afyonkarahisar çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 18°C, 30°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ 25°C, 39°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR 25°C, 37°C
Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA 24°C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ve İskenderun Körfezi çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Perşembe) bölgenin iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA 27°C, 34°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 28°C, 32°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY 27°C, 33°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA 25°C, 34°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı, yer yer çok bulutlu, batı ve güney kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ANKARA 21°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu, yarın (Perşembe) yer yer çok bulutlu, batısı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 20°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu, yarın (Perşembe) yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA 22°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu, bu akşam ve yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİVAS 14°C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) Bolu çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 15°C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu, yarın (Perşembe) yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DÜZCE 19°C, 33°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

SİNOP 24°C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK 22°C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Samsun hariç bölgenin kıyı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA 19°C, 34°C
Parçalı bulutlu

ARTVİN 18°C, 27°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN 22°C, 29°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç ve doğu kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON 23°C, 28°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde Ağrı ve Iğdır ile yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Van ve Ağrı’nın doğu çevrelerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 12°C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu

KARS 12°C, 25°C
Parçalı bulutlu

MALATYA 20°C, 35°C
Parçalı ve az bulutlu

VAN 16°C, 28°C
Parçalı bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra doğu kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık, batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 25°C, 40°C
Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP 25°C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu

SİİRT 26°C, 39°C
Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA 28°C, 40°C
Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA

Marmara ve Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, bugün akşam saatlerinde doğusu güneydoğudan 2 ila 4, yarın (Perşembe) akşam saatlerinde doğusu 4 ila 6; Doğu Karadeniz’de batı ve güneybatıdan, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5 yer yer 2,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, yarın (Perşembe) akşam saatlerinde batısı yerel gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 yer yer 6, bugün ve yarın (Perşembe) akşam saatlerinde doğusu 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, bugün ve yarın (Perşembe) akşam saatlerinde doğusu yer yer 2,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE
Hava Durumu: Az bulutlu ve açık; Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5 yer yer 6, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra geneli 5 ila 7; Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6, bugün ve yarın (Perşembe) akşam saatlerinde kuzeyi 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, yer yer 3,0 m; Görüş: İyi.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Doğu Akdeniz’in doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz’de batı ve kuzeybatıdan, gece saatlerinden itibaren Antalya Körfezi güneydoğudan 3 ila 5; Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 yer yer 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: İyi.

 

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir