Suriyeli hacı adayları 14 yılın ardından kutsal topraklara gidiyor


Suriyeli Hacı Adayları Arz-ı Endam Ediyor

Şam’ın kalbinde, hacı adaylarının ilk grupları kutsal topraklara doğru yola çıktı. 8 Aralık 2024’te Baas rejiminin devrilmesinin ardından, Suriye’nin dört bir yanından gelen hacı adayları, 14 yıl aranın ardından ilk defa Şam üzerinden kutsal topraklara seyahat ediyorlar.

Suriye resmi ajansı SANA’ya konuşan Vakıflar Bakanı Muhammed Ebu Hayır Şükri, Şam’dan ve yurtdışından 2 Haziran’a kadar 22 bin 500 Suriyeli hacı adayının Türkiye ve Özbekistan uçakları ile kutsal topraklara ulaşacağını belirtti.

Baas rejiminin devrilmeden önce, Suriye’nin kuzey bölgelerinde yaşayan insanlar, Türkiye üzerinden hac yolculuğunu gerçekleştiriyordu.

Suriye Havacılık Heyeti Genel İlişkiler Sorumlusu Alaa Sallal, ilk grupta 247 hacı adayının Cidde’ye doğru yol aldığını açıkladı.

Alaa Sallal, hacı adaylarının konforlu bir seyahat geçirmeleri için gereken tüm destekleri sağladıklarını vurguladı. 66 yaşındaki Fehmiye Hasan er-Ruz, eşiyle birlikte kutsal topraklara gitmek için Şam Uluslararası Havalimanı’na geldi ve mutluluğunu “Bugün en büyük mutluluğu yaşıyoruz. Tarifsiz bir sevinç içindeyiz.” sözleriyle ifade etti.

  • 14 yıl boyunca bu günü beklediğini belirten Ruz, “Tüm Müslümanlar için dua edeceğim. Çocuklarım için ayrı dua edeceğim. Suriye ve Gazze için dua edeceğim. Allah Gazze halkını muzaffer eylesin. İnşallah biz nasıl kazandıysak onlar da kazanacak.” dedi.

Rakka ilinden tekerlekli sandalyesiyle gelen Hassan Ali Cuma, şeker ve tansiyon hastası olmasına rağmen tüm zorluklara göğüs germeyi kabul ederek hac ibadetini yerine getirmek istediğini belirtti.

53 yaşındaki Cuma, “Geçen yıl yaş nedeniyle kabul edilmedik. Bu yıl şükürler olsun, dileğimiz kabul gördü. Bu kutsal ziyaretimizde herkes bize yardımcı oluyor. Peygamber Efendimizi ziyaret etmek bize büyük bir mutluluk veriyor. Sevdiklerimiz, yakınlarımız ve arkadaşlarımız için dua edeceğiz. Suriye için dualarımız kabul olur umarım.” şeklinde konuştu.


Related Posts

Skandal görüntüler sonrası harekete geçildi: 2 işletmeye daha kilit vuruldu

Muğla Marmaris’te skandalların yaşandığı eğlence mekanlarına yönelik devam eden denetimler sonucu, iki işletme daha kapatıldı.

Tarım İşletmesinin atları 31 milyon lira kazandırdı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı olarak Bursa’da yetiştirilen 55 safkan Arap tayı satıldı. Atlar 31 milyon 20 bin lira gelir sağladı

Evi uyuşturucu imalathanesine çevirdiler: 1 tutuklama

Sakarya’da evin bir odasını uyuşturucu imalathanesine çeviren iki şüpheliden biri tutuklandı.

ABD askerine çuval davasında 14 beraat

İzmir’de Amerikan askerlerinin başına çuval geçirdikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 15 tutuksuz sanıktan 14’ü beraat etti. TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin ise ‘Basit yaralama’ suçundan 10 bin lira adli para cezası alırken, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

İsrail’in Türk hava sahasını ihlal ettiği iddiasına bakanlıktan ilk açıklama

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İsrail uçaklarının İran’a yönelik hava saldırısı yapılırken Türk hava sahasını ihlal ettiği iddialarını yalanladı.

İsrail yine Gazze’de yardım bekleyenlere saldırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail’in Gazze Şeridi’nde yardım bekleyen Filistinlileri hedef alması sonucu 16 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 100 kişi yaralandı.