TSKB “Geleceği Ayağa Kaldırmak” başlıklı yeni deprem bölgesi raporunu yayımladı

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Raporu: Deprem Bölgesinde Sosyal Dönüşüm ve İstihdam

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) tarafından yayımlanan “Geleceği Ayağa Kaldırmak: Deprem Bölgesinde Sosyal Dönüşüm İçin İnsan Odaklı Bir Atılım” başlıklı rapor, deprem bölgesindeki sosyal dönüşümü ve kırılgan kesimlerin istihdama katılımının etkilerini ele alıyor.

Rapora göre, deprem bölgesindeki toparlanma süreci incelenirken, kırılgan kesimlerin istihdama katılımının sosyal sermaye ve dönüşüm üzerindeki rolüne odaklanılmış.

Raporda vurgulanan önemli bir nokta ise, derinleşen ekosistem krizi, artan jeopolitik gerilimler ve teknolojik dönüşümün belirsizlik ortamında, sosyal dönüşümün sürdürülebilir kalkınma için önemli olduğudur.

Özellikle kadın, genç ve engelli bireylerin istihdama katılımının, sosyal sermayeyi güçlendireceği ve afet bölgelerinde kalıcı, kapsayıcı bir toparlanma sağlayabileceği belirtiliyor.

Raporda ayrıca, toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeten yatırımların hız kazanması gerektiği ve bölgede nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın arttığı vurgulanmıştır.

Depremlerden etkilenen 11 ilde kadın istihdamının düşüklüğüne de dikkat çekilen rapora göre, bölgede teknik ve dijital becerilere odaklı programların kırılgan grupların istihdamına katılımı için önemli olduğu belirtiliyor.

Son olarak, savunma ve sivil havacılık gibi alanlarda yapılacak yeni yatırımların gençlerin bölgede kalmasını ve sosyal ağların yeniden inşasını destekleyebileceği ifade ediliyor. (AA)

Related Posts

Devlet desteğiyle işini geliştirdi! Depremzede kadın ihracat ve istihdam hedefini büyüttü

Devlet desteğiyle işini geliştiren Adıyamanlı depremzede kadın girişimci, Erzurum’da ürettiği tekstil ürünlerini Asya, Ortadoğu ve Kafkasya’ya ihraç ediyor.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı

Diplomalı gençler iş kuyruğunda

İşkur istatistikleri AKP iktidarında işsizliğin boyutunu gözler önüne serdi. İşsizlik ödeneğine başvuruların büyük çoğunluğunu 25-29 yaş arası gençler oluşturdu.

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

En güvenilir arabalar açıklandı: Tesla ve Volvo’yu rakip tanımadı, zirveye yerleşti

Güvenlik denince akla ilk gelen markalardan Volvo, bu kez zirvede değil. ABD’de sigorta şirketlerinin desteklediği bağımsız kuruluş IIHS’in yaptığı araştırma, Volvo’dan daha güvenli bir otomobil markasını ortaya koydu. İşte 2025’in en güvenli …

Bakan Kacır’dan ‘Grok’ programına başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması “Grok” programıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Yapay zekanın beslendiği veri setleri ve çalışma prensibini oluşturan algoritmalar belirsiz oldukça, insanlık bu tip sorunları çok daha fazla görecek. Bu, sadece Türkiye ile ilgili bir mesele de değil, bütün dünyada konuşulan, tartışılan bir mesele. Ümit ediyorum ki küresel düzeyde bir uzlaşma sağlanır.” dedi.