Van Emek ve Demokrasi Platformu: ‘Roboski’yi unutmadık, unutturmayacağız’

Van Emek ve Demokrasi Platformu 28 Aralık 2011 Roboski Katliamı Protestosu

Van Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Roboski katliamının yıl dönümünde bir araya geldi. Sanat Sokağı’nda düzenlenen protestoda, “Roboski katliamını unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankart açıldı ve “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganı atıldı.

‘ROBOSKİ’Yİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ’

Van Emek ve Demokrasi Platformu Eş Sözcüsü Engin Işık, protesto sırasında yaptığı açıklamada, Roboski katliamının bir kaza olmadığını, planlanmış bir katliam olduğunu belirtti. Olayın ardından ailelere para verilerek susturulmaya çalışıldığını ve hiçbir soruşturma başlatılmadığını vurguladı.

AKP iktidarı hakkında da konuşan Işık, halka hesap vererek özgürlüklerin daim olduğu, emekten yana demokratik bir Türkiye için gereğinin yapılması gerektiğini ifade etti. “Roboski’yi unutmadık, unutturmayacağız” diyen Işık, halkın adalet taleplerine dikkat çekti.

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Özkan hayatını kaybetti

Kayseri’de Kocasinan Belediye Meclis üyesi Ahmet Turan Özkan hayatını kaybetti.

Suç örgütüne helikopter destekli operasyon: 25 tutuklama

Gaziantep’te organize suç örgütüne yönelik düzenlenen helikopter destekli operasyonda gözaltına alınan 50 şüpheliden 25’i tutuklandı.

Strasbourg’da yaşamını yitiren kız kardeşlere Rize’de veda

Fransa’nın Strasbourg kentindeki yangında yaşamını yitiren üç kız kardeş, Rize’de son yolculuklarına uğurlandı.

26 bıçak darbesi: Filistinli çocuğu öldürdü, 53 yıl hapis cezası aldı

ABD’de Müslüman olduğu gerekçesiyle 6 yaşındaki Filistinli çocuğu 26 bıçak darbesiyle öldüren 71 yaşındaki Joseph Czuba, 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

SON DAKİKA: Marmara Denizi’nde 3,7 büyüklüğünde deprem

Marmara Denizi’nde 3,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Marmaraereğlisi açıklarında gerçekleşti.

Hakkari’de işçileri taşıyan minibüs devrildi: 2 can kaybı, 3 yaralı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde işçileri taşıyan minibüsün dereye devrildiği kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir