Van Hakkari ve Muş’a yağan kar ulaşımı durdurdu

VAN, HAKKARİ, MUŞ VE BİTLİS’TE KAR YAĞIŞI ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

VAN’DA YAŞANAN DURUM

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, kar ve tipi nedeniyle şehir genelinde ulaşımı engelleyen 162 mahalle ve 258 mezra bulunmaktadır.

Karla mücadele ekipleri, kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürmektedir.

Van’ın Bahçesaray ilçesi yolu da ulaşıma kapanmış olup, açılması için çalışmalar başlatılmıştır.

HAKKARİ’DE MEYDANA GELEN OLAYLAR

Hakkari’de gece saatlerine kadar etkisini sürdüren kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkileyerek ulaşımı aksattı.

İl Özel İdaresi verilerine göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle 51 köy ve mezra yolunda ulaşım durmuş durumdadır.

Karla mücadele ekipleri, bu yolların açılması için çalışmalarına devam etmektedir.

Belediye ve karayolları ekipleri, mahsur kalan sürücülere yardım etmek için karda kar temizliği çalışmalarını gece boyunca sürdürdüler.

MUŞ’TA OLAYLAR

Muş merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oldu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kentin merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı sonucunda 163 köy yolunun kapanmış olduğunu belirtti.

Yolların tekrar açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Yentür, sürücülere zincirsiz yola çıkmamaları uyarısında bulundu.

BİTLİS’TE SON DURUM

Bitlis’te etkili olan kar yağışı nedeniyle 165 yerleşim yerine ulaşım sağlanamamaktadır.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kardan dolayı kapanan 165 köy yolunun tekrar açılması için çalışmaların başladığını belirtti.

Kurtkan, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıda bulunarak, kar yağışının ardından vatandaşların araçları ve iş yerlerinin önlerinde biriken karları temizlediğini açıkladı.

Kar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, belediye ve karayolları ekipleri de cadde ve kaldırımlarda kar temizliği yaparak vatandaşlara destek oldu.

Related Posts

AKP’li Hulusi Akar’ın acı kaybı

Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, İzmir’de, hayatını kaybeden kayınvalidesi Türkan Samur’un (98) cenaze törenine katıldı.

Kuze kore liderini sinirlendiren kaza

Kuzey Kore’de yeni savaş gemisi, hizmete girme töreninde suya indirilirken kızağından düştü. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yaşanan kazaya çok sinirlendi.

Özgür Özel, Pendik mitinginde

Özgür Özel, Pendik mitinginde

İstanbul’da faciaya ramak kala: Yan binanın duvarı yıkıldı

İstanbul’da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın moloz kaldırma çalışmaları esnasında yan binanın duvarı zarar gördü.

CHP ve MHP arasında ‘HSK’ gerilimi!

TBMM’de gerçekleştirilen HSK seçimleri, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanvekili Hakan Yüksel’in seçilmesiyle birlikte tartışma yarattı. CHP’li Mahmut Tanal, Yüksel’in geçmişteki siyasi ilişkilerini gündeme getirirken, MHP’li İzzet Ulvi Yönter’den sert bir karşılık geldi.

Okullar, çadırlar, evler bombalandı: Gazze’de 78 ölü

İsrail ordusunun, dün sabahtan bu yana Gazze Şeridi’nde evleri ve yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı barınma merkezlerini hedef aldığı saldırılarda en az 78 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Tüm dünyanın gözü önünde saldırılarını …