CHP’li Yücel’den Genel Kurul’u terk eden Bahçeli’ye: HÜDA-PAR’ın ‘Eyalet, Özerklik ve Federasyon’ taleplerini dinlediler

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partililer konuşurken salonu terk etmesine ve CHP’yi de takip etmemesine tepki göstererek, “Bahçeli ve MHP’li vekiller, Meclis’te CHP grubunu dinlemeyip, ittifak ortakları olan HÜDA-PAR’ın ‘Eyalet, Özerklik ve Federasyon’ taleplerini dinlediler! CHP’yi dinleseydiniz; Misak-i milliyi, Atatürk ilke ve devrimlerini, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini dinleyecektiniz. Milliyetçiliği diline pelesenk edenler! Dönüp önce kimlerle yol yürüdüğünüze bakacaksınız!” dedi. 

TBMM Genel Kurulu’nda 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin son gün görüşmeleri sürerken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP’li milletvekilleri, DEM Parti sözcüleri kürsüye çıktığında salondan ayrıldı.

Bahçeli, kuliste gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine, “CHP’yi de takip etmeyeceğim. Arkadaşlarım da takip etmeyecekler. Anayasa Mahkemesi’nin yapması gerekeni yapıyorum bugün” dedi.

CHP Sözcüsü Yücel, Bahçeli ve MHP’lilerin salonu terk etmesine ilişkin olarak X hesabından şunları söyledi: 

“Bahçeli ve MHP’li vekiller, Meclis’te CHP grubunu dinlemeyip, ittifak ortakları olan HÜDA-PAR’ın ‘Eyalet, Özerklik ve Federasyon’ taleplerini dinlediler! CHP’yi dinleseydiniz; Misak-i milliyi, Atatürk ilke ve devrimlerini, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini dinleyecektiniz. Milliyetçiliği diline pelesenk edenler! Dönüp önce kimlerle yol yürüdüğünüze bakacaksınız!”

TIKLAYIN – Bahçeli, DEM Partililer konuşurken TBMM Genel Kurulu’ndan ayrıldı: CHP’yi de takip etmeyeceğim!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx