EURO 2024’e son 2 gün kaldı! Favoriler, İngiltere ve Fransa! Sürpriz takım: Avusturya

Ülke düzeyinde en önemli futbol organizasyonu olarak kabul edilen Avrupa Futbol Şampiyonası 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek.

Avrupa Şampiyonası’na Almanya’nın Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri ev sahipliği yapacak.

EURO 2024’te 4’erli 6 grupta toplam 24 takım mücadele edecek. 6 grubu ilk iki sırada tamamlayan takımlar ve en iyi 4 grup üçüncüsü, adını son 16 turuna yazdıracak.

Son 16 turundan itibaren turnuvada, tek maç eleme usulüne geçilecek.

HOLLANDA!

Hollanda, dünyaya 4-3-3 total futbol felsefesini aşılayan ülke… Konya kadar toprak parçasına sahip olmalarına rağmen futbolda inanılmaz derece ilerideler. Gerek kulüp gerekse milli takımlar bazında Avrupa’da söz sahibi… Her ne kadar eskisi kadar dünya çapında yıldız isme sahip olmasalar da yeniden yapılanma içindeler ve bu turnuva onlar için bulunmaz fırsat. Bunu başaracak kalitedeler Portakallar…

Savunma baronu Van Djik, takımda en tanınan isim ve dünyanın en iyi stoperi olarak gösteriliyor ancak Hollanda’da dikkat çeken bir diğer oyuncu ise Leipzig’in 21 yaşındaki yıldızı Xavi Simons… 80 milyon euro değere sahip Simons, sadece Hollanda adına değil, turnuvada en çok dikkatle izlenmesi gereken oyuncu.

İşte, Hollanda EURO 2024 oyuncuları:

Kaleci: Bart Verbruggen, Mark Flekken, Justin Bijlow

Defans: Virgil van Dijk, Stefan de Vrij, Micky van de Ven, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Nathan Ake, Denzel Dumfries, Lutsharel Geertruida, Jeremie Frimpong

Orta saha: Teun Koopmeiners, Ryan Gravenberch, Frenkie de Jong, Tijjani Reijnders, Xavi Simons, Joey Veerman, Jerdy Schouten, Gini Wijnaldum

Forvet: Steven Bergwijn, Memphis Depay, Brian Brobbey, Wout Weghorst, Donyell Malen, Cody Gakpo.

Hollanda’nın EURO 2024 D Grubu’nda oynayacağı maçların programı şöyle:

16 Haziran Pazar:

16.00 Polonya-Hollanda (Volkspark Stadı-Hamburg)

21 Haziran Cuma:

22.00 Hollanda-Fransa (Leipzig Stadı-Leipzig)

25 Haziran Salı:

19.00 Hollanda-Avusturya (Berlin Olimpiyat Stadı-Berlin)

BELÇİKA!

Belçika denince akla ilk olarak çikolata geliyor. Çikolatasıyla nam salan bu ülke; futboluyla da son 15 yıla damga vurmuş durumda. Altın jenerasyonuyla turnuvalarda beklentileri karşılayamayan Belçika, ince bir kabuk değişimin içinde. Almanya onlar için aslında bir fırsat. Fransa, İngiltere, İspanya ve Almanya gibi favorilerin arasından sıyrılıp, yıllardır kurulan o hayali gerçekleştirmek istiyorlar.

Belçika’nın en büyük yıldızı tartışmasız Manchester City’nin yıldız Kevin De Bruyne… 32 yaşındaki yıldız, teknik direktör Tedesco’nun saha içindeki eli ayağı… Tüm atak organizasyonları De Bruyne üzerinden yapılıyor. Gemisini taşıyan kaptan gibi takımını üste çıkarıyor.

İşte, Belçika’nın EURO 2024 kadrosu:

Kaleci: Koen Casteels, Thomas Kaminski, Matz Sels

Defans: Timothy Castagne, Maxim De Cuyper, Zeno Debast, Wout Faes, Thomas Meunier, Jan Vertonghen, Arthur Theate, Axel Witsel

Orta saha: Yannick Carrasco, Kevin De Bruyne, Orel Mangala, Amadou Onana, Youri Tielemans, Arthur Vermeeren, Aster Vranckx

Forvet: Johan Bakayoko, Charles De Ketelaere, Jérémy Doku, Romelu Lukaku, Dodi Lukébakio, Loïs Openda, Leandro Trossard

Belçika’nın EURO 2024 E Grubu’nda oynayacağı maçların programı şöyle:

17 Haziran Pazartesi:

19.00 Belçika-Slovakya (Frankfurt Arena-Frankfurt)

22 Haziran Cumartesi:

22.00 Belçika-Romanya (Köln Stadı-Köln)

26 Haziran Çarşamba:

19.00 Ukrayna-Belçika (Stuttgart Arena-Stuttgart)

UKRAYNA

Ülkesinde yaşanan savaşa rağmen futboluyla vatandaşlarının yüzünü güldürmek isteyen takım Ukrayna.

Ukrayna, savaşın gölgesinde bu turnuvaya hazırlandı. Maçlarını bu şartlarda oynadı. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen en iyi üçüncüler arasında girdi. Önce Bosna-Hersek’i ardından da İzlanda’yı eleyerek finallere geldi. Oyun olarak disiplinli olan Ukrayna, sahaya duygularını da katıca işler bambaşka bir hal alıyor onlar için. Belçika’nın ardından Romanya ve Slovakya’yla ikincilik şansları eşit duruyor.

Birçok kez Türk takımlarıyla da adı anılan Artem Dovbyk, bu sezon İspanya’yı kasıp kavurdu. La Liga’da gol kralı olan 26 yaşındaki oyuncu, Shevchenko’dan sonra Ukrayna’nın yıldız golcü arayışını sonlandırdı. Turnuvada en dikkat edilmesi gereken isimlerin başında geliyor Artem Dovbyk…

 İşte, Ukrayna EURO 2024 oyuncularI:

Kaleci: Andriy Lunin (Real Madrid), Anatoliy Trubin (Benfica), Georgiy Bushchan (Dinamo Kiev)

Defans: Yukhym Konoplya (Shakhtar Donetsk), Valeriy Bondar (Shakhtar Donetsk), Mykola Matvienko (Shakhtar Donetsk), Oleksandr Tymchyk (Dinamo Kiev), Vitaliy Mykolenko (Everton), Maksym Taloverov (LASK), Illia Zabarnyi (Bournemouth), Oleksandr Svatok (Dnipro)

Orta saha: Taras Stepanenko (Shakhtar Donetsk), Oleksandr Zubkov (Shakhtar Donetsk), Georgiy Sudakov (Shakhtar Donetsk), Andriy Yarmolenko (Dinamo Kiev), Volodymyr Brazhko (Dinamo Kiev), Mykola Shaparenko (Dinamo Kiev), Sergiy Sydorchuk (Westerlo), Ruslan Malinovskyi (Genoa), Mykhailo Mudryk (Chelsea), Viktor Tsygankov (Girona), Oleksandr Zinchenko (Arsenal)

Forvet: Artem Dovbyk (Girona), Roman Yaremchuk (Valencia), Vladyslav Vanat (Dinamo Kiev)

Ukrayna’nın EURO 2024 E Grubu’nda oynayacağı maçların programı şöyle:

17 Haziran Pazartesi:

16.00 Romanya-Ukrayna (Münih Futbol Arena-Münih)

21 Haziran Cuma:

16.00 Slovakya-Ukrayna (Düsseldorf Arena-Düsseldorf)

26 Haziran Çarşamba:

19.00 Ukrayna-Belçika (Stuttgart Arena-Stuttgart)

ROMANYA!

Elemeleri namağlup tamamlayarak Avrupa Şampiyonası’na katılma şansı yakalayan Romanya, Hagi’li dönemlerinden pasajlar sunmaya başladı. Yükselen bir ivme yakalayan Rumenler, turnuvanın kadro değeri açısında en düşük takımı ancak oyunları; kadro değerlerinden daha büyük. Şampiyona tarihinde sadece 2000 yılında çeyrek final oynayabilen Romanya, bu başarısını 24 yıl sonra tekrarlamak istiyor.

Romanya’nın en önde gelen isimlerinden biri Galatasaray’ın efsane ismi Hagi’nin oğlu Ianis Hagi… Babasının izinde gitmek istese de 25 yaşındaki oyuncunun başı sakatlıklardan kurtulmadı. Ancak etkili sol ayağıyla Rumenleri öne çıkaracak oyuncuların başında geliyor.

Romanya’nın aday kadrosu:

Kaleci: Florin Nita (Gaziantep FK), Horatiu Moldovan (Atletico Madrid), Stefan Tarnovanu (FCSB), Razvan Sava (Cluj).

Defans: Nicusor Bancu (Universitatea Craiova), Andrei Burca (Al-Okhdood), Ionut Nedelcearu (Palermo), Adrian Rus (Pafos), Andrei Ratiu (Rayo Vallecano), Radu Dragusin (Tottenham), Vasile Mogos (Cluj), Bogdan Racovitan (Rakow Czestochowa).

Orta saha: Nicolae Stanciu (Damac), Razvan Marin (Empoli), Alexandru Cicaldau (Konyaspor), Ianis Hagi (Alaves), Dennis Man (Parma), Valentin Mihaila (Parma), Marius Marin (Pisa), Darius Olaru (FCSB), Deian Sorescu (Gaziantep FK), Florinel Coman (FCSB), Adrian Sut (FCSB), Constantin Grameni (Farul Constanta).

Forvet: George Puscas (Bari), Denis Alibec (Muaither), Denis Dragus (Gaziantep FK), Daniel Birligea (Cluj).

Romanya’nın EURO 2024 D Grubu’nda oynayacağı maçların programı şöyle:

17 Haziran Pazartesi:

16.00 Romanya-Ukrayna (Münih Futbol Arena-Münih)

22 Haziran Cumartesi:

22.00 Belçika-Romanya (Köln Stadı-Köln)

26 Haziran Çarşamba:

19.00 Slovakya-Romanya (Frankfurt Arena-Frankfurt)

SLOVAKYA

Turnuvaya Portekiz’in ardından ikinci olarak katılan Slovakya, yükselen formuyla son 16’ya kalmak istiyor

Son üç Avrupa şampiyonasına katılma başarısı gösteren Slovakya, sürpriz bir şekilde 2016’da son 16’ya kalmayı başarmıştı. 2020’de grup aşamasında elenen Slovakların hedefi; EURO 2024’te en azından gruptan çıkmak. Bunu başaracak kadroya ve oyun mantalitesine sahipler. Grupta ilk maçını Belçika’ya karşı oynayacaklar. Bu mücadelede sürprize imza atmak istiyorlar.

Slovakya’nın aday kadrosu:

Kaleci: Martin Dubravka (Newcastle United), Marek Rodak (Fulham), Henrich Ravas (New England Revolution), Dominik Takac (Spartak Trnava)

Defans: Peter Pekarik (Hertha Berlin), Milan Skriniar (Paris Saint-Germain), Norbert Gyömber (Salernitana), David Hancko (Feyenoord), Denis Vavro (Kopenhag), Vernon De Marco (Hatta), Michal Tomic (Slavia Prag), Adam Obert (Cagliari), Matus Kmet (Trencin), Sebastian Kosa (Spartak Trnava)

Orta saha: Juraj Kucka (Slovan Bratislava), Ondrej Duda (Hellas Verona), Patrik Hrosovsky (Genk), Stanislav Lobotka (Napoli), Matus Bero (Bochum), Laszlo Benes (Hamburg), Jakub Kadak (Luzern), Dominik Holly (Jablonec)

Forvet: Robert Bozenik (Boavista), Lukas Haraslin (Sparta Prag), Tomas Suslov (Hellas Verona), Ivan Schranz (Slavia Prag), David Strelec (Slovan Bratislava), David Duris (Ascoli), Robert Polievka (Dukla Banska Bystrica), Lubomir Tupta (Slovan Liberec), Leo Sauer (Feyenoord)

Slovakya’nın EURO 2024 E Grubu’nda oynayacağı maçların programı şöyle:

17 Haziran Pazartesi:

19.00 Belçika-Slovakya (Frankfurt Arena-Frankfurt)

21 Haziran Cuma:

16.00 Slovakya-Ukrayna (Düsseldorf Arena-Düsseldorf)

26 Haziran Çarşamba:

19.00 Slovakya-Romanya (Frankfurt Arena-Frankfurt)

AVUSTURYA!

Futboluyla yükselen değer olan Avusturya, D Grubu’da sürpriz takım olabilir. Fransa’ya çelme takarlarsa kimse şaşırmasın.

Elemelerde Belçika ile birlikte 19 puan toplayan Avusturya, ikinci olarak Almanya’ya geldi. Top class yıldızları olmasa tam bir takım oyunu oynuyorlar. Bu da ister istemez onları grubun sürpriz takımı haline getiriyor. 17 Haziran’da turnuvanın şampiyonluk adayı Fransa karşısında ortaya koyacağı oyun belki de ilk iki için kaderlerini belirleyecek. A Milli Takımımızı 6-1 yenmişlerdi.

Avusturya’nın aday kadrosu:

Kaleci: Tobias Lawal (LASK), Patrick Pentz (Brondby), Heinz Lindner (Union Saint-Gilloise), Niklas Hedl (Rapid Wien)

Defans: Stefan Lainer (Borussia Mönchengladbach), Stefan Posch (Bologna), Maximilian Wöber (Borussia Mönchengladbach), Philipp Lienhart (Freiburg), Kevin Danso (Lens), Phillipp Mwene (Mainz 05), Flavius Daniliuc (Salzburg), Gernot Trauner (Feyenoord), Leopold Querfeld (Rapid Wien)

Orta saha: Marcel Sabitzer (Borussia Dortmund), Florian Grillitsch (Hoffenheim), Christoph Baumgartner (Leipzig), Konrad Laimer (Bayern Münih), Florian Kainz (Köln), Nicolas Seiwald (Leipzig), Romano Schmid (Werder Bremen), Alexander Prass (Sturm Graz), Matthias Seidl (Rapid Wien), Thierno Ballo (Wolfsburg)

Forvet: Marko Arnautovic (Inter), Michael Gregoritsch (Freiburg), Andreas Weimann (West Bromwich Albion), Patrick Wimmer (Wolfsburg), Marco Grüll (Rapid Wien), Maximilian Entrup (Hartberg)

Avusturya’nın EURO 2024 D Grubu’nda oynayacağı maçların programı şöyle:

17 Haziran Pazartesi:

22.00 Avusturya-Fransa (Düsseldorf Arena-Düsseldorf)

21 Haziran Cuma:

19.00 Polonya-Avusturya (Berlin Olimpiyat Stadı-Berlin)

25 Haziran Salı:

19.00 Hollanda-Avusturya (Berlin Olimpiyat Stadı-Berlin)

FRANSA!

Fransa, yıldızlar topluluğu Fransa… Turnuvanın en büyük şampiyonluk adaylarından… Tartışmasız oynadığı futbol, bireysel yetenekleriyle EURO 2024’te en çok izlenecek takım. Bu turnuvadaki son şampiyonluğunu 2000’de elde eden Horozlar, 24 yıl sonra bu kupayı kazanmak istiyor. Bunu başaracak kadro kalitesine de sahipler. EURO 2020’de yaşadığı hayal kırıklığını bu kez kupayla unutturabilirler.

Tartışmasız dünya futbolunun en büyük 4 isminden biri Kylian Mbappe… Henüz 25 yaşındaki olmasına rağmen yaptıkları, başardıkları ortada… Real Madrid’e transfer olarak büyük bir hayalini geçiren Kylian, Fransa’nın gol yollarındaki en büyük avantajı… Mbappe, bu turnuvada da farkını ortaya koyacaktır.

Fransa’nın aday kadrosu:

Kaleci: Alphonse Areola (West Ham United), Mike Maignan (Milan), Brice Samba (Lens)

Defans: Jonathan Clauss (Olimpik Marsilya), Theo Hernandez (Milan), Ibrahima Konate (Liverpool), Jules Kounde (Barcelona), Ferland Mendy (Real Madrid), Benjamin Pavard (Inter), William Saliba (Arsenal), Dayot Upamecano (Bayern Münih)

Orta saha: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (Monaco), N’Golo Kante (Al-Ittihad), Adrien Rabiot (Juventus), Aurelien Tchouameni (Real Madrid), Warren Zaire-Emery (PSG)

Forvet: Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Bradley Barcola (PSG), Kingsley Coman (Bayern Münih), Ousmane Dembele (PSG), Olivier Giroud (Milan), Randal Kolo Muani (PSG), Kylian Mbappe (PSG), Marcus Thuram (Inter)

Fransa’nın EURO 2024 D Grubu’nda oynayacağı maçların programı şöyle:

17 Haziran Pazartesi:

22.00 Avusturya-Fransa (Düsseldorf Arena-Düsseldorf)

21 Haziran Cuma:

22.00 Hollanda-Fransa (Leipzig Stadı-Leipzig)

25 Haziran Salı:

19.00 Fransa-Polonya (BVB Stadı-Dortmund)

POLONYA

Elemelerde grubunu Arnavutluk ve Çekya’nın ardından üçüncü sırada tamamlayan Polonya, önce Estonya’yı ardından da Galler’i eleyerek Almanya biletini aldı. Turnuvanın en yaşlı ikinci takımı olan Polonya, Fransa, Hollanda ve Avusturya’nın olduğu kurtlar sofrasından bu tecrübesiyle ilk ikiye kalmayı hedefliyor. Hazırlık maçlarında gösterdiği performansla da şampiyonaya ne kadar hazır olduğunu gösterdi.

Polonya Milli Takımı’nın tartışmasız en büyük yıldızı Barcelona’nın süper golcüsü Robert Lewandowski… Tecrübeli forvet, A Milli Takımımızla oynanan maçta sakatlandı ancak ciddi değil. Polonya’nın EURO 2024’teki en etkili ismi. F.Bahçeli Szymanski, B.Şehir’den Piatek ve Antalya’dan Buksa da önemli isimler.

Polonya’nın aday kadrosu:

Kaleci: Wojciech Szczesny (Juventus), Marcin Bulka (Nice), Oliwier Zych (Puszcza), Lukasz Skorupski (Bologna)

Defans: Jan Bednarek (Southampton), Bartosz Bereszynski (Empoli), Pawel Bochniewicz (Heerenveen), Jakub Kiwior (Arsenal), Bartosz Salamon (Lech Poznan), Tymoteusz Puchacz (Kaiserslautern), Pawel Dawidowicz (Hellas Verona), Sebastian Walukiewicz (Empoli)

Orta saha: Przemyslaw Frankowski (Lens), Kamil Grosicki (Pogon Szczecin), Jakub Moder (Brighton), Taras Romanczuk (Jagiellonia Bialystok), Damian Szymanski (AEK), Michal Skoras (Club Brugge), Nikola Zalewski (Roma), Jakub Piotrowski (Ludogorets), Bartosz Slisz (Atlanta), Sebastian Szymanski (Fenerbahçe), Kacper Urbanski (Bologna), Piotr Zielinski (Napoli)

Forvet: Adam Buksa (Antalyaspor), Arkadiusz Milik (Juventus), Robert Lewandowski (Barcelona), Krzysztof Piatek (Başakşehir), Karol Swiderski (Hellas Verona)

Polonya’nın EURO 2024 D Grubu’nda oynayacağı maçların programı şöyle:

16 Haziran Pazar:

16.00 Polonya-Hollanda (Volkspark Stadı-Hamburg)

21 Haziran Cuma:

19.00 Polonya-Avusturya (Berlin Olimpiyat Stadı-Berlin)

25 Haziran Salı:

19.00 Fransa-Polonya (BVB Stadı-Dortmund)

İNGİLTERE!

İngiltere, 1.5 milyar euroluk değeriyle EURO 2024’ün en pahalı takımı. Yıldızlar topluluğu olan Ada ekibinin tek bir hayali var

İngiltere, adı çok büyük, ligi çok büyük ancak ne Avrupa Şampiyonaları’nda ne de Dünya Kupası organizasyonlarında bir türlü istenilen başarıyı ortaya koyamadı. Sadece 66 Dünya Kupası’nı kazanan İngilizlerin müzesinde hiç Avrupa şampiyonluğu yok. Turnuvanın en pahalı takımı olan İngilizler, bu kez şeytanın bacağını kırıp şampiyon olmak için Almanya’ya geldiler. O sene bu sene mi 24 Temmuz’da göreceğiz.

İngiltere, yıldızlar topluluğu ama öyle bir isim var ki bu sezon Real Madrid’in hem Şampiyonlar Ligi’nin hem de La Liga’yı kazanmasında başroldeydi. Kim mi; Jude Bellingham.. 20 yaşındaki yıldız, belki de turnuvada performansı en merak edilen isim. Bu takımda Kane’i de unutmamak gerekiyor

İngiltere’nin EURO 2024 kadrosu:

Kaleciler: Dean Henderson, Jordan Pickford, Aaron Ramsdale

Defanslar: Joe Gomez, John Stones, Kyle Walker, Lewis Dunk, Ezri Konsa, Kieran Trippier, Marc Guehı, Luke Shaw

Orta sahalar: Trent Alexander-Arnold, Connor Gallagher, Kobbie Mainoo, Declan Rice, Adam Wharton

Forvetler: Jude Bellingham, Jarrod Bowen, Eberechi Eze, Phil Foden, Anthony Gordon, Harry Kane, Cole Palmer, Bukayo Saka, Ivan Toney, Ollie Watkins

İngiltere’nin EURO 2024 C Grubu’nda oynayacağı maçların programı şöyle:

16 Haziran:

22.00 Sırbistan-İngiltere

20 Haziran:

19.00 Danimarka-İngiltere

25 Haziran:

22.00 İngiltere-Slovenya

SIRBİSTAN!

Avrupa Şampiyonası’na en son 2000’de katılan ve o dönem büyük bir sürprize imza atarak çeyrek final oynayan Sırbistan, aradan geçen 24 senede ilk kez turnuvada boy gösterecek. Hedef; 24 yıl önceki bu başarıyı tekrarlamak ancak bu onlar için hiç de kolay değil. Soğuk kanlılığıyla tanınan Sırpların, grup aşamasında göstereceği performans, kendi gelecekleri adına da çok ama çok önemli olacak.

Sırbistan, yıllardan bu yana dünya futboluna önemli yıldızlar kazandıran bir ülke… Son olarak ise Dusan Vlahovic’i dünyaya sundular ve 24 yaşındaki yıldız, sadece Sırbistan’ın değil, turnuvanın da en önemli oyuncularından biri. Vlahovic’in performansı şüphesiz, Sırbistan adına belirleyici olacak.

İşte, Sırbistan’ın EURO 2024 kadrosu:

Kaleci: Predrag Rajković, Vanja Milinković-Savić, Đorđe Petrović

Defans: Nemanja Gudelj, Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Filip Mladenović, Miloš Veljković, Uroš Spajić, Srđan Babić, Nemanja Stojić

Orta saha: Dusan Tadic, Filip Kostic, Sergej Milinkovic Savic, Nemanja Maksimovic, Sasa Lukic, Andrija Zivkovic, Mijat Gacinovic, Ivan Ilic, Srdan Mijailovic, Veljko Birmancevic

Forvet: Aleksandar Mitrovic, Luka Jovic, Dusan Vlahovic, Petar Ratkov.

Sırbistan’ın EURO 2024 C Grubu’nda oynayacağı maçların programı şöyle:

16 Haziran:

22.00 Sırbistan-İngiltere

20 Haziran:

16.00 Slovenya-Sırbistan

25 Haziran:

22.00 Danimarka-Sırbistan

DANİMARKA!

2020’de yarı finale kadar çıkan ve herkesin beğenisini toplayan Danimarka, bu kez daha iyisini istiyor.

Danimarka… Kuzey’in soğuk ülkesi… Toprakları soğuk olsa da insanları cana yakındır… Vatandaşları şu an -15lerde yaşasa da onlar oynadıkları futbolla ülkelerindeki insanları içini ısıtmak için Almanya’dalar… Son Avrupa Şampiyonası’nda büyük bir sürprize imza atarak yarı finale yükselen Vikingler, bu turnuvada da daha iyisini istiyor. Bunu başarabilecekler mi hep birlikte bekleyip, izleyip göreceğiz.

Danimarka’da tüm gözler şüphesiz M. United’ın yıldızı Rasmus Hojlund’da olacak. Takımın en dikkat çekici ismi olan 21 yaşındaki golcü, beklentileri karşılayabilecek mi göreceğiz. Ada’da zaman zaman eleştirilse de 16 gol atan Hojlund’un dışında Olsen, Dolberg, Wind gibi isimler de ön planda…

İşte, EURO 2024 kadrosu:

Kaleci: Kasper Schmeichel, Frederik Ronnow, Mads Hermansen

Defans: Andreas Christensen, Simon Kjaer, Joachim Andersen, Jannik Vestergaard, Alexander Bah, Joakim Maehle, Rasmus Kristensen, Victor Kristiansen

Orta saha: Christian Eriksen, Thomas Delaney, Morten Hjulmand, Pierre-Emile Hojbjerg, Christian Norgaard, Mathias Jensen, Mikkel Damsgaard.

Forvet: Jacob Bruun Larsen, Andreas Skov Olsen, Anders Dreyer, Kasper Dolberg, Rasmus Hojlund, Jonas Wind, Yussuf Poulsen.

Danimarka’nın EURO 2024 C Grubu’nda oynayacağı maçların programı şöyle:

16 Haziran:

19.00 Slovenya-Danimarka

20 Haziran:

19.00 Danimarka-İngiltere

25 Haziran:

22.00 Danimarka-Sırbistan

SLOVENYA!

Tarihinde ilk kez 2000’de Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Slovenya, bu heyecanı yeni jenerasyonuyla yaşayacak.

Haberler Haberleri Giriş Tarihi: 11 Haziran 2024 Salı 06:50[2. kez heyecan yaşayacaklar]
Slovenya, Romanya ve Arnavutluk’un ardından kadro değeri olarak en düşük 3. takım. 27.3 yaş ortalamasına sahip olan Slovenler, 24 yıl sonra katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda ilkleri yaşamak ve yeni jenerasyonuyla halkını sevince boğmak istiyor. İngiltere, Danimarka ve Sırbistan’la birlikte gruptan çıkmak için mücadele edecek olan Slovenya, kemik kadrosuyla sürprize açık…

İşte, Slovenya EURO 2024 kadrosu:

Kaleci: Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekic

Defans: Jure Balkovec, Jaka Bijol, Miha Blazic, David Brekalo, Vanja Drkusic, Erik Janza, Zan Karnicnik, Petar Stojanovic

Orta saha: Timi Maks Elsnik, Adam Gnezda-Cerin, Jon Gorenc Stankovic, Tomi Horvat, Josip Ilicic, Jasmin Kurtic, Sandi Lovric, Benjamin Verbic, Adrian Zeljkovic, Nino Zugelj

Forvet: Zan Celar, Jan Mlakar, Benjamin Sesko, Andraz Sporar, Zan Vipotnik.

Slovenya’nın EURO 2024 C Grubu’nda oynayacağı maçların programı şöyle:

16 Haziran:

19.00 Slovenya-Danimarka

20 Haziran:

16.00 Slovenya-Sırbistan

25 Haziran:

22.00 İngiltere-Slovenya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx