Meteoroloji’den Son Çağrı: Sağanak Yağışlar 35 İli Vuracak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, (MGM) güncel hava durumu tahminlerini yayımladı. Sosyal medya hesabından 7 günlük hava durumu tahminlerinin yer aldığı paylaşımda, “(24 – 30 Mayıs 2024) Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışla birlikte azalarak mevsim normalleri civarına yer yer altına düşeceği tahmin ediliyor.” denildi.

KÜTAHYA, AFYONKARAHİSAR, ISPARTA

Öte yandan Meteoroloji; 3 ile uyarıda bulundu. Açıklamada, “Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta’da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

İÇ ANADOLU’DA 9 İLE SAĞANAK UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Cuma günü ilk saatlerden itibaren İç Anadolu’nun doğusunda (Yozgat, Sivas, Nevşehir, Niğde, Kayseri) ile Adana, Mersin’in iç kesimleri ve Osmaniye çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Hatay’da yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU ANADOLU’DA 8 İL İÇİN ‘TEDBİRLİ OLUN’ ÇAĞRISI

Cuma günü öğle saatlerinden itibaren Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Bayburt çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA’NIN DOĞUSU VE KARADENİZ

Öğle saatlerinden itibaren Marmara’nın doğusu (Sakarya ve Bilecik il geneli, Kocaeli ve Bursa’nın doğusu), İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale), Batı Karadeniz (Düzce, Zonguldak, Bolu ve Karabük illeri ile Bartın ve Kastamonu’nun iç kesimleri) ile Çorum’un batı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su basını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx